28 Temmuz 2013

"Ben Kimim?" -daha yeni yapıyorum.-

Blogumdaki izleyicilerin bloglarında biraz dolanayım istedim ve Spotty'nin bloguna denk geldim. Bi blog okuyorsam yazılardan önce yorumları okurum ben. Yorumlara falan baktım, bakıyorum, aaa ileride de yazılar varmış derken mime denk geldim. Lan herkes yapıyormuş bi Allahın kulu mimlememiş beni ya.. Blog aleminde sevilen bi blogger olmadığımı biliyorum ama naparsın kader kısmet.. 
Neyse, yapmayanlar yapsın demiş. Bari fırsat bu fırsat, cevaplayayım soruları.

Ben kimim?
Yahu kim olduğum o kadar önemli mi? Yeter ki kalpler uyuşsun falan hehehe! Adana'da yaşayan bir garip liseliyim.

Blogun adı nereden geliyor?
Evet açıklayalım bunu. Çoook alay eden oldu bu konuyla ilgili. "Böyle isim mi olur, tü senin suratına, kısa saçlı kel adam olur mu ya?" diye soranlardan artık gına geldi bana. Ya işte sanırsam ocak ayında arkadaşlarımın facebook profillerinde gezinirken bir durum gördüm. "Hayat bazen çok uzun saçlı kel adam." diye. İlk önce anlamadım itiraf ediyim, sonradan bir daha okudum öyle anladım bu zıtlığı.. 
Şubat ayına geldik, bende bi yazma isteği, okuma isteği, yorum olsa da cevaplasam be isteği.. Blog açmayalı baya zaman da olmuştu, arkadaşın durumu aklıma geldi. "Uzun Saçlı Kel Adam" olsun dedim.

Blog açmaya nasıl karar verdin?
Yıllar önce ben ilk blogumu açtım. Google amcamıza "en güzel oyun siteleri" yazdım, o da beni blogspotlu bi yere yolladı. En üste, navbara, bi baktım ki giriş yap falan yazıyor. Acaba bu ne demek falan dedim, tıkladım üye oldum. Bizim zamanımızda (Gören de beni 100 yaşında sanacak) yoktu öyle kendi adınla açmalar falan.. Bir de ya öğretmenler beni google'da falan ararsa diye Bay Joe adıyla açtım blogu. İşte daha göt kadar boyuma bakmadan insanlara öğüt falan verdim. Yaz bitince de sildim blogu.
Aradan biraz zaman geçti, bu Bay Joe aklımın bi köşesinde ama. Tekrar açtım blog. Artık daha fazla olgunlaştım, daha fazla arkadan vuruldum bir şeyler öğrendim diye tekrar hayat dersi vermeye başladım Bay Joe şeklinde. Sonradan dersler bi ağırlaştı, anam yarabbim, bir de benim bilgisayar falan da çökünce.. Sallamadım hiç blogu, onu da unuttum gitti. 
En son da sıra Uska'ya geldi işte. Baktım benim hayatım aslında çok da monoton değil. Bir de gece yatmadan falan bildiğin beyin yoluyla sayfalarca yazı falan yazıyorum. Yaşadıklarımı içimde şekillendiriyorum. Yukarıdaki soruda anlattığım gibi Uzun Saçlı Kel Adam yapıp açtım blogu işte. 

Neden kişisel blog?
Bi kere kişisel blogun şöyle bir avantajı var. Mesela ben bu bloga istersem kitap da yorumlarım, filmlerden de bahsederim. Ya da arkadaşlarımla kavga mı ettim, hoop bloga yazarım. İnsan çeşitlerinden bahsederim falan filan. Tutup da sağlık blogu falan açsaydım sadece sağlıkla ilgili şeyler yazmak zorunda kalırdım. Ama Uzun Saçlı Kel Adam ismi bütün konuları kapsıyor gibi geliyor bana.

Kişiliğin?
Hümanist, realist ve kesinlikle biraz da nevrotik. Edebiyat öğretmenim beni Yalan Dünya'daki Açılay'a benzetir mesela. Hani onun da sanata saygısı vardır, sanatı yaşar falan ya. Ben de öğretmenle çalışırken "duyguya giriyorum, burada sitemli olacağım." falan filan dediğim için.. Kesinlikle bende delilik var yani, bu kesin. Duygusalımdır hafiften, bir de bir şeye taktım mı var ya, o şey gözümde öyle bir büyür ki.. Hayatım sadece o olur. Mesela bi telefonu çok istiyordum, sabah kalkıyorum onu söylüyorum, gece rüyamda ellerimde o var. Eski telefonuma o telefonun resimlerini indiriyorum falan. Takıntılı manyağım!

Hoşlandıkların?
Bir şeyler okumaya bayılırım. Yaşadığım şeyleri yazmaya da bayılırım. Sohbet etmeyi de severim. Ve hayattaki en büyük hoşlantım uyku.. Ha bir de yemek yemeye bayılırım. Ve gündemi takip etmeye, yorum yapmaya. Ve bir şey yazacaksam mutlaka gönderme yaparım, sinirimi o ince göndermelerle çıkarırım. (Jelibona sevgiler.)

Hoşlanmadıkların?
Birisi bana bildiğim bir şeyi zorla Öğretiyorsa, bu o kişiden neFret etmemi Sağlar. (Neden 3 harfi eğik yazdığımı anlatırım sonra.) Burnu havada olan insanlardan nefret ederim. Kendine bakmadan eleştiri yapmaya çalışanın üstüne kusasım gelir. Küçümseyerek konuşan insanların ağızlarına vurasım gelir. Bir de haksızlıktan nefret ediyorum.

En son okuduğun kitap?
Kürk Mantolu Madonna. Ha aynı anda okuduğum Ruhi Mücerret de var tabi.

Gelelim kimi mimliyorum. Herkes yapmıştır bence ama.. Artemis görüyorsan yap, (Kızımızın twitterda başı azıcık dertte de..) Hasan efendi sen de yap ollum, Pehito seni unuttum sanma, Maviye İz süren ve Nugi lütfen siz de yapın ve Imtırak Imsı.. Bir de Elzem. Aaaa bir de KurguRoman. Valla bekliyorum sizden ha.

21 yorum:

  1. Ben hala blogun adını aldığı sözün manasını çözemedin fakat blogun adı bloga yakışıyor.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ettim ^_^
    Yani hayat çok saçma gibi bir şey bence

    YanıtlaSil
  3. http://kurguroman.blogspot.com/2013/07/ben-kimimmim.html
    önceden yapmıştım..Teşekkür ederim mim için :)

    YanıtlaSil
  4. selamlar

    mim i aldım kabul ettim. bakalım neler yumurtlucaz :)

    bu arada iyi olmana gerçekten sevindim.
    -sanal da olsa ziyaretler yapan iyidir abi ya da iyileşiyordur -

    YanıtlaSil
  5. Iyilesmeye baslamam da imtirak'in etkisi bende coook buyuk, gercekten cok kotuydum onu yazarken, dipteydim. Bir gun harbi harbi konusmak isterim.
    Peki Kurgu yahu, bi dahaki mime artik :)

    YanıtlaSil
  6. onur duydum uska. kapım her zaman açık çık gel beli kırılmadık laf buluruz. kahveye bular bular kırarız :)

    YanıtlaSil
  7. Yazmak yakışıyor size. Siz yazın...

    YanıtlaSil
  8. Ben ilk mimim için 3 ay bekledim Uska, sen ne diyorsun? :D :D
    Uzun Saçlı Kel Adam gayet orijinal bir isim bence, hiç yadırgamadım ben mesela. "Sinirimi o ince göndermelerle çıkarırım." demişsin ya, şükret haline bence çünkü şanslısın. :D
    Not: Anlaşılacağı üzere geveze biriyim ben o yüzden fazla rahat ve uzun yorumuma anlayış göster :D

    YanıtlaSil
  9. Beni bıraksalar yorumlarda giderim uzun uzun senin gibi :Pp Memnun oldum bu arada! Bi de şanslı derken? Sen de bi gönderme yaptın haa..
    Petek Abla, canımsın teşekkür ederim de yazı demeye bin şahit ister.
    Imtırak efendi huhuuu :Pp

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  11. sen gerçekten liseli misin maşallah ya, yapacağım hiç merak etme..:)))

    YanıtlaSil
  12. iyi iyi maşallah yavrum...:))) Aramızda 10 yaş falan olacağı düşünülünce, anne gibi hissettim birden...:D

    YanıtlaSil
  13. Yok ya şaka yapıyorum, hem ben daha 18 yaşındayım ben sana abi derim..:D

    YanıtlaSil
  14. Sen benden 10 yaş büyük olduğuna göre, ben 8 yaşında mıyım?
    Ooovvv yooo!!!

    YanıtlaSil
  15. http://hepimizegerek.blogspot.com/

    sizide bloguma beklerimm..

    YanıtlaSil
  16. yaaaaaaaaaaaaaa inanmıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Aremisi unutmamışsııııın ben blogumu kapattımm yeni blog açtım kozmetik blogu :D çünkü artık anılarımı yazmak istemiyorum ama yine bir şeyler yazarım belkii alalhım daha 3 takipçim var biride benim az takipçilerim çoğalsın cevap verirm bunlara :D yaaaaaaaa süpersinnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  17. vay be taa 2013

    YanıtlaSil