9 Temmuz 2013

Bir yaz günü, hiç bu kadar üşüdün mü?

Yine insanlardan farkımı koruyarak neredeyse 1 ayımı "Allah kahretsin, okul başlamak üzere lan!!" diyerek geçirdim.. Kuzenlerimden sırf bu laf için dayak bile yedim, arkadaşlarım beni aralarına almadı.. Sonradan evde banyo yaparken marş gibi söylemeye başladım. "O-kul baş-lı-yor Al-lah Kah-ret-sin!!!" şeklinde.. 
Bir yazım vardı belki hatırlarsınız, teması "Siz tatile çıkıyorsunuz ama Uska çocuk bakacak!" şeklindeydi. Biliyor musun? Aynısını yaşıyorum.. Hayatımda geçirdiğim en yorucu tatil bu oldu.. Alman kuzenim yerinde durmadı, başka siteden gelen diğer kuzenlerim kıçlarının üstüne oturmadılar.. Bir de evde ilkokulu bitmek üzere olan başka bi bicirik düşün.. Ve hepsine tek tek bakan bir Uska!

Kendimi anlatmaktan, övmekten nefret ederim.. O yüzden karne günü gelip de karnede ne bok yedim şeklinde bir yazı yazmadım.. Ama şu liseli halimle takdir aldım ve ödülümün çocuk bakmak olması gerçekten manyakça.. Aslında suç bende, diyebilirim teyzeme, yengeme, dayıma "Kalk çocuğun bak!" diye ama ailedeki herkes çok düşünceli çünkü nenemin sağlık durumu iyi değil.. Hal böyle olunca çocuklara bakması gereken en uygun yaşta tek kişi benim.. Diğerleri de üniversitede yoruldular, üniversite kazandılar, küçükler havuzu hayal etti.. Ben de kendimi feda ettim işte, neyse halimden çok memnunum ama yorgunum.
Cüzdanıma 50 Tl'yi aldım ve çıktım yola.. Zaten en fazla 2 hafta kalacağım, yaz geldi artık okul yok, otobüs yok.. En fazla bira alırsam alırım, onu içtikten sonra 2 gün para harcamam diye düşündüm.. Yani hesaplarıma göre bana para bile kalacak! 
Ve sadece bir haftada 30 lira harcadım.. 
Ancak bu kadar mal olunur..
Alman kuzenim sağ olsun, annesinden istiyor, teyzem veriyor. Ama çocuk dondurmadan, dipsten ve özellikle sodadan doymuyor, son olarak benden istiyor..
"Uska bana bir milyöön!"
"Uska bana üç milyöön!"
"Uska bana keyat paraaa!"
Derken tüm param bitti, sadece 5 tl kaldı, o da yol paramdı işte!
.....
Herkesin sitesi öyle mi bilemem ama bizim site feci kötü.. Belki de kendi şehrimin ilçesine gittiğim içindir.. Ama hava serin, oradan kurtardı kerata! Havuz diğer tüm sitelerde Haziran'ın başında açılırken, bizimki Temmuz'da açılarak Karataş tarihine adını yazdırdı.. Bir de o göğüs kılları kıvırcık, hafif kel ve şişman havuz yöneticisi "Canan!" yok mu.. 
Daha gittiğim günden onunla, markettekiyle ve bıyıklı bir şerefsizle kavga ettim! Ne yapayım, adam bana havlıyor, benim de "hoşt!" demem lazım.. Benden çok büyük kişilere köpek diyorum ama gerçekten hak ediyorlar. Havuzun içinde şu bıyıklı adam çalışıyordu, temizlik falan.. Adama insan gibi sordum.
- havuz ne zaman açılacak?
- herkesin derdi de havuz olmuş!!
- o zaman bu kadar geç açmayacaktınız.
- sana hesap mı vereceğim ben?
- evet, ben de bu sitenin bir sakiniyim çünkü?
- Canan Beeey, havuzu soruyorlar..
Oradan aldım bir sinir, adama iyi akşamlar falan hiçbir şey demiyorum.. Kendimce trip atıyorum adama ama adamın götüne salladığı yok maalesef..
Çok sinirlendim, strese girdim, bari jelibon yiyeyim diye markete gittim.. Orada da kır saçlı, kendince adeta bir Cem Yılmaz birisi var..
- Uska ya seni Pis Yedili'deki Orço'ya çok benzetiyorum.
- Anlamadım?
- Orço yok mu, o deli manyak hareketleri falan, çok benziyorsunuz. Bence senin adın Orçun olsun bundan sonra.
- "Sabit"Amca, adım Uska ve bana öyle demeni istemiyorum!?
- Deme öyle ama, çok yetenekli bir oyuncu.
- Te allam, tamam  bir şey almıyorum, bu arada adıma Orçun demezsen sevinirim.
Nasıl dellendim!! Bakın buradan Burak Alkaş'a sonsuz sevgiler, çok seviyorum onu. İlk bölümlerini kaçırmadan izlemiştim ama sonradan beğenmeyince bıraktım. Orço'yu da çok sevdim ama karakter olarak. Bana benzemesin yani.. Ama oynayan kişi süper bir oyuncu.
Kafeden çıktım bu sefer, yürüyorum ön bahçede ellerim bomboş.. Canan Abi'yi gördüm.
- Ooo uzun, hoş gelmişsin.
- Hoşbulduk Canan abi.
- Temelli mi geldin?
- Yani, sayılabilir.
- O zaman havuzu 2 hafta daha geç açacağım.
- Of yeter!!!!!! 
Deyip fırladım adamın yanından.. Ve yazın ilk günü böyle başlamış oldu..


6 yorum:

  1. Yeğenin konuşmasına ve anlatımına koptum uzuncum:)
    dilerim havuz erken açılır iyi tatiller:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, sana da :))

    YanıtlaSil
  3. Will Smith oğluna After earth diye bir film çekmiş oradaki uzay yaratıklarının adı uska, izlerken aklıma blogun geldi:DD

    YanıtlaSil
  4. Bu yorumu okurken altima yaparak guldugumu belirtmek istiyorum :Ddd hahahaha ya hala guluyorum :Dd hemen izlicem ama kisaltinca bu isim cikiyor, bi de bende hafif bir uzaylilik var :Dd

    YanıtlaSil
  5. çarşambanın geleceği salıdan bellidir miydi neydi o atasözü bi türlü diyemedim. yoksa ocağın gelişi aralıktan bellimidir neyse

    durum açık ve net zaten ilk haftası böyleyse tatilin tamamı baya atraksiyonlu geçecek gibi

    itina ile okuyoruz

    YanıtlaSil
  6. Geciyor zaten hic merak etme.. Okudun icin tesekkur ederim :)
    Not: atasozleri konusunda cok kotuyum ama cok merak bu atasozunu ya :Dd

    YanıtlaSil