23 Temmuz 2013

Bi insan ancak benim kadar şanssız olabilir

Yaz tatili bakımından en şanssız yılımı yaşıyorum.. Normalde nenemden sonra içimden yazmak gelmiyordu, böyle sanki birileri içten içe ağzıma sıçıyor gibi hissediyorum.. Uzaklarda birileri var görüyorum, ellerimi uzatıyorum tutamıyorum.. Ailemizin çınarı gitti artık.. 
Hastayım, hatta hastalıktan ölüyorum desem yeridir. O kadar çok öksürüyorum ki, artık kasılıyor bir yerlerim öksürürken, çok acıyor. Bütün herkese "Çok mutluyum biliyon mu, hatta ilk gün ağladık geçti bitti." imajını vermek istiyorum ama elimde değil, cidden iyi değilim.. Hastalıkla üzüntü birleşince bıyığın ortasında ve alında sivilce yapıyormuş onu anladım.. 
Bi ara ateşlendim, tam burun deliğimin altında da hayvan gibi bir uçuk çıkmış, kabuklandı falan.. Yüzüm siyah nokta içinde.. Terlediğim her vakit yaralarım yanmaya başlıyor, kaşırsam izi kalacak biliyorum, kaşımazsam da ben kötü hissediyorum.. 
Nenemin tam 8 çocuğu olduğu için cenaze aşırı kalabalıktı.. Her gün saat 8de uyanıyorduk.. Bir de nenem o kadar bonkör biriymiş ki, hiç tanımadığımız ama nenemin yardım ettiği herkes gelmişti.. 
Hele 7'sinde cidden feleğim şaştı.. Toplam 600 kişi varmış, hatta daha fazla olabilir çünkü bazı şeyler yetmedi ve gidip tekrar alındı.. 35 40 arası tepsi baklava bir de artık ne kadar olduğunu bilemeyeceğim su alındı.. Onu dağıtırken öyle bir terledim ki sana anlatamam.. Sanki vücudumdan okyanus akıyordu ya, nasıl terliyorum dağıtırken.. 
Bu arada tartıldım, cenazede insanların iştahı falan kapalı olur diyorlar ya, ben de durum biraz ters.. Ben eğer çok mutluysam çok heyecanlanırım, çok heyecanlı olduğum her vakit de tokumdur.. Ama eğer stres yaptıysam ve bir şeye üzüldüysem o kadar acıkıyorum ki.. Sanki Afrika'dan gelmişim de ilk kez görüyorum yemekleri.. Mesela lokum dağıtıyorum, eğer 10 tane dağıttıysam tabakta kalan 3 tane benim mideme iniyor.. Çay, gazoz, kahve, oralet, kola falan dağıtıyorsam mutlaka dağıtmadan önce kendime ya bir bardak kahve koydum ya da iki bardak kola.. 
Yolun başından sonuna kadar iftar sofrası kuruldu mesela.. Yemekleri taşımadan önce bir kase yiyorum sonra taşıyorum.. Daha sonra içeri giriyorum, başka yemek olmuş oluyor, ondan da biraz yiyip götürüyorum.. Hele tatlılar da, bu konu hakkında konuşmayalım yani. 
Neyse, yazlıkta tartılmıştım 69 70 o civarlarda bir şeyim.. Boyum 1.91, kilomun 81 olması lazım ben 70 kiloyum yani zayıflıktan öleceğim falan sanıyorsan öyle değil.. İstediğine sor, benim kadar yiyen biri şu anda diyetisyende oturuyor olabilir.. Benim metabolizmam biraz fazla hızlı.. Görsen, bir tek yüzerim başka yaptığım spor da yok.. Oturup izlemeyi severim ben.. Neyse, tartıldım ve bir haftada 4 kilo alıp 74 kilo olduğumu fark ettim.. Stres gerçekten acayip kilo aldırıyor.. Sınav zamanı ne bok yiyeceğim hiiç bilmiyorum.. 
Hastayım hem de öyle böyle değil demiştim.. Sanırım ilk nedeni her dağıtışımda o kadar terlemiş olmam ve terli terli buz gibi koca bardak kolaları mideye indirmem.. İkincisi de sigaralı ortamda bulunmuş olmam diye düşünüyorum.. 
Sümüğüm akmıyor, sadece fazla öksürüyorum.. Bir ara gece öksürerek uyandım.. Hatta herkesle vedalaştım, "Çok kötü öksürüyorum haberiniz olsun, halsizim bir de birazcık, başım da çok ağrıyor, boğazım yanıyor, sesim kısıldığı için travesti gibi.. Sanırım verem oldum, gelin sizi bi öpim!"dedim.. 
.......
Eve geldiğimde de baya iğrenç şeyler öğrendim.. Bu anlatacağım cenazeden önce bu arada.. Şimdi ben bir kitap yazdım bilgisayarda 120 130 sayfalık bir şey.. O bitti, baktım ben yazabiliyorum, bari ikinci kitaba başlayayım dedim onu da yazdım bi 40 sayfa falan.. Sonra dedim ki "alla alla hayal gücüne maşallah uska, o kadar tv izliyorsun, bir tane de dizi sen yaz." Oturdum, 90 sayfalık (90 dakika oluyor) bir sit-com yazdım.. Bildiğin bir dizinin ilk bölümü oldu yani..
Sonra yazlığa gittim.. Yazlıkta kuzenlerimle oturuyoruz telefon çaldı.. Babam arıyor.. Açtım, biraz konuştuk sonra da "Elektrik kesildi bilgisayar açıkken, sonradan açmayı denedim açılmadı. Ben de gittim format attırdım.." dedi.. Ah baba ah ciğerimi alaydın iyiydi yani.. Babam işte formatın kaç para olduğunu anlatıyor, ben ağladığımı belli etmemeye çalışıyorum.. 
Adana'ya döndüm, hemen geri gideceğim ama yazlığa.. gelme nedenim kardeşimin bilgisayarını almak, yeni bir kitaba orada başlamak.. Şerefsiz ya, benim psp'im karşılığı bana verdi laptop'ını.. Bir de klavye ingiliz klavyesi, ne ö var ne ü.. Denetim masasından falan girdim, bilgisayar ingilizce kaldı ama klavyeyi Türkçe yapmış oldum.. Gittim hemen stickerlar aldım, harfleri üzerlerine yapıştırdım.. Başladım kitaba.. 14 sayfa falan yazdım ve geri verdim kardeşime.. Sen tut, ben bilgisayar verince babamla halam bilgisayarcıya götür laptopu, formatı attır getir.. Ben evde sinir krizine gir, hayata küs.. 
Neye başlasam yarım kaldı amına koyim ya.. Daha okulun tiyatrosu da var.. Salak gibiyim, ona da başlamıştım ilk bilgisayarımda 5 sayfasını falan yazmıştım o da gitti.. 
Benim yerimde sen olsan ne yapardın bilmiyorum ama gerçekten kötüyüm.. Neyse ki bir tane bitmiş kitabım arkadaşımdaymış, ona faceten yollamıştım.. Şu an beni mutlu eden tek haber o.. 

10 yorum:

  1. of ya bütün aksilikler üst üste gelmiş
    üzüldüm şimdi
    yeniden yazarsın sıkma canını

    YanıtlaSil
  2. Sıkılmayacak gibi değil, bildiğin depresyonun dibindeyim

    YanıtlaSil
  3. uzun sen bi kurşun felan döktür. ne bileyim bi sadaka felan ver. valla yakında devenin üstünde akrep soktu dersen kesin nazar var derim sende

    bu arada az önce atasözünü tamamladım.

    eğer yapabiliyorsan mekan değiştir. ferahlatır. sistem yeniden başlat yapar. ne dersin ?

    YanıtlaSil
  4. Mekan değiştirmek çok mantıklı ama neneden sonra bana biraz kendimi kötü hissettirecek gibi geliyor

    YanıtlaSil
  5. inan ilaç gibi gelir salt eğlenceden uzak durup dinginleşmek adına yapılan her seyahat huzur getirir. nenenle birlikte girdiğin toprak dolu anılardan silkelenip çıkıverirsin.

    anılar uzakta daha faydalıdır. git sende bir yerlere anıları uzaklara bağla istediğinde alabileceğin bir limana rahatlarsın.

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok iyisin teşekkür ederim.Bu satırlar bile iyi geldi.

    YanıtlaSil
  7. okuyamıyorum çünkü, siyahlık yazıların sol taraftan 3 küsür santimini kapatıyor. benm bilgisayarımdan mı kaynaklı bilemedim ama...

    YanıtlaSil
  8. Ya chromeda öyle ama mozillada falan düzgün. Çok üzgünüm, hemen bişeyler yapıyım

    YanıtlaSil
  9. çok hızlısın :) düzeldi

    YanıtlaSil
  10. Tema değişikliğine ihtiyacım vardı zaten :)

    YanıtlaSil