14 Eylül 2013

Bloglarımıza bu yorumlardan yapmayın artık!

Aslında bu yazıyı yazmak istemiyordum, çünkü önceki yazılarımdan birinde buna değinmiştim ama artık cidden sabrım kalmadı.. En son Siminya'da bile gördükten sonra dedim artık dayanamayacağım, sakin durmak yok.. Blogu açtığım ilk zamanlar yorum denetleme nereden yapılıyor falan hiç aklıma gelmemişti, hatta hep yazı yazarken içimden "acaba denetleme yapılıyor mu ya" diye geçiriyordum.. Sonra nasıl yapılacağını buldum, sonrası hüsran, sonrası kara leke...
Bazı bloggerlar var, gelip senin bloguna izleyici oluyor ve sana yorum bırakıyor.. Tamam buraya kadar normal, hani olur ya blog sahibi görmemiştir, yorum bırakmak istersin.. Ya da bi ihtimal yazısını okudun, beğendin o yüzden izleyici oldun, belirtmek istersin.. Bunu anlarım. Ama tutup da sen gelip insanın bloguna "bloguma beklerim :)))" yazarsan nevrim dönüyor..
Genelleme yapmayacağım yoksa yapmasını gayet iyi bilirim de neyse.. Kadın açmış blogunu annem yaşında bi şey.. Gelmiş benim blog yazımın altını kirletiyor. Denetleme açtım ama sırf siz görün diye bütün yaz yayınladım o salak yorumları. Çünkü bi yorum daha gelirse o şekilde ekran fotosu çekip kim yazmış size göstermek istiyorum.. Zaten göstermesem bile büyük ihtimal sizin blogda da var.. İki ya da üç çeşit zaten o yazanlar..
.....
1- Seni yeni keşfettim. Benim bloguma da beklerimm, sevgilerimi bıraktımmm :) - İlk başta bu yorumu görünce "vay beee, kadına bak, beni keşfetmiş falan, lan ne ara ben keşfedilecek kadar havalı oldum.. Vay anasını bee, süperim süper" diye düşündüm.. Hani keşfettiyse mutlaka iyi bi yanımı görmüştür dedim.. Sonra ben blog yazılarını okurken aynı yorumu Spotty'de de gördüm.. Aynısı ama, hiçbir farkı yok.. Sonra çıktım Artemis'te gördüm.. Hasan'da gördüm. Lan ne oluyor!? Ve anladım ki sırf bloguna izleyici olalım diye yapıyor bu yorumu..
2- 333'üncü takipçin benim. Benim bloguma da beklerim :) - Alkış sesleri yükselsin burda.. Canım ben hiç fark etmedim zaten senin benim kaçıncı izleyicim olduğunu di mi. Şaka mıdır bu ya.. Hani dedim tamam, bu da böyle copy paste yapıp duruyor.. Sonra Sİminya'nın bloguna bi girdim, lan lan kadın oraya bile aynı yorumu yazmış!!! Siminya'ya yazmış bildiğin.. Bi de eklemiş "çekilişim de var beklerimmm :)" diye.. Allahım sabır ver...
.....
Yani onca şey yazdım ama yazdıklarımın tek bi teması var.. Yapmayın.. Ben bana gelen bütün yorumları yayınlıyorum zaten en son ekran fotosu almak için.. Abi biz kişisel yazıyoruz, blogumuzda her şeyimizi yazıyoruz belirli bir kategorimiz yok ama siz o yorumu yaptınız diye ayıp olmasın düşüncesiyle sizin blogunuza ilgisiz bir şekilde izleyici oluyoruz.. Ben saygımdan oluyor-dum. Annem yaşındadır diye, yoksa banane be! Bu konuyu da tüm bloggerlar (kişisel olanlar) bi araya gelsin bi konuşalım..
.....
Dershanem başladı.. Hani 1 ay önce başladı falan ama bugün kesin olarak start verildi ve resmen ağlayacaktım sinirden.. Ben cumartesi sabah, pazar öğlen olsun istiyordum, tüm haftasonum ölüyor öbür türlü çünkü.. Ama ne oldu? Cumartesi öğlen, pazar sabah oldu.. Gerçekten üzüldüm ya.. Bi de dün atarlandım evde.. Arkadaşım mesaj atmış "Lan uska yarın dershane var ha 1'de aradılar di mi seni" diye.. "Aramadılar olum, oha iyi ki söyledin ya" dedim ne diyim.. Öğlen dershaneye gittim, sekreterliğin oraya. İşte beni neden aramadınız falan diye baya atarlandım mal mal.. Çünkü annemi aramaları lazım.. Meğer beni aramış bunlar, ama bende şöyle bi özellik var.. Eğer o an baya sinirliysem tanımadığım numaraya telefonu açmayıp meşgule atıyorum.. Meşgule atmış mıyım bi güzel.. Kadın da bana demez mi "işte liste, bu numarayı aradık" diye.. Bi baktım benim numaram.. "Ya çok pardon hehehe canımsınız" diyip çıktım ne yapim yani..
......
Biyoloji dersinde artık açlıktan sıraları kemirecek hale gelmiştim.. Son ders bi de onun da etkisi var.. Eğrelti otu motu o konulardayız.. Yani şey, tohumsuz çiçeksiz kazzıksız zattiri zuttirsiz bitkiler.. Biyolojici bana "Söyle bakalım, eğrelti otu eskiden bu oda kalınlığındaydı ancak üstüne bişeyler bindi, indi, çıktı falan günümüzdeki halini aldı. Bu günümüzdeki halinin adı ne?" diye sordu.. O anda da aklımdan yaprak sarma geçiyordu bitki diyince.. 
Herkes susmuş benim cevabı bekliyor.. Salak gibi bağırmaz mıyım "Yaprak sarmaaa" diye.. Herkes güldü tabii.. Sonra da bi kız, o da acayip acıkmış, "bence maydonozzz" diye bağırdı.. Yani sınıfça acıkmışız anlayacağın..
Bi de bi geometrici var.. Adam deli.. Ya mesela tahtaya soru yazıyor, (ki adamın yazdığı hiçbir soru yapılmıyor, kazzık gibi lan) sonra cevabı soruyoruz. Hani normal öğretmenler "3, 8, 23" falan der di mi.. Bizim ki "324245534'in (sayıyı okuyor) küp kökü!" ya da "900443'ün kare kökü" falan diyor.. Tabi ki ben o kökleri alamıyorum..
Sonra tahtaya bi soru yazıyor, allah seni inandırsın yok böyle sayılar.. Zebellah gibi!!! Çokgenleri işliyoruz, normal öğretmenler mesela köşegen sayısı toplamı 68 olan çokgenin kenar sayısını sorar di mi.. E adam sana tutup da 38389464 köşegeni var derse höööt diye kalıyorsun.. 
......
Okul açılıyor anam içimde bi sıkıntı bi stres.. Şimdiden başladı bende bu ya.. Herkese başarılar bu arada.. Zor bi marathon ama kader kısmet..

38 yorum:

  1. sen baya hararetli başlamışın uska yaa =) bundan sonraki dershane maceralarında baya iyi olacak gibi göründü gözüme =)

    diğer konuya gelince ayy sen bir de onu sorun mu ettin.bak bak ben iörnek al ( .P.P ) ayyy teşekkür ederim canım en kısa zaamanda bende sizin bloğa geliciğiimmm ( daha çok beklersin ) .. pat kapatıyorsun konuyu.bu işler böyle =) yani en azından bende böyle.ben pratik insanım böyle oturup bir de o değmeyecek insanlar için yazı yazamadım.ama sen yazmışsın iyi de olmuş.belki görürlerde yüzleri kızarır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insallah cokomell, birisi gorsun de utansin be.. Sinir oluyorum artik, sen en iyisini yapiyorsun, ben de oyle yapicam..

      Sil
  2. Baya sinirlemişsin sen ya bi sakin ol :)

    YanıtlaSil
  3. Valla en son atarlanmamı yapmıştım. Onlara da değinecektim ama sen yazmışsın benim diyeceklerimi. Aklımı mı okudun? :)
    Bende saygımdan oluyorum. Yoksa yüzlerine bile bakmam. Yahu benim ne işim var yemek blogunda? Kozmetikle de aramız yok zaten. Çekilişlere de katılmam. Mesela o bloglar bana gereksiz. Boşu boşuna kumanda panelini dolduruyorlar. Yani sonuna kadar katılıyorum sana. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spotyyim, ben bilerek yazmadim "yemek blogu" diye.. Sonradan gelip bana atarlanacaklar falan hic gelemem simdi

      Sil
  4. Ben ayıp olmasın diye o yorumlara hep cevap veriyorum ama onlar cevabıma da bakmıyordur dimi ya :/
    Üzüldüm, depresyona gircem. Bir daha cevap filan yok o yorumlu takipçi toplayıcılarına.

    Ben de bugün dershanede denemeye girdim, matematiğin ve fiziğin sorularının yarısını okumadan atladım, içim bayılıyor iki buçuk üç saat ygs çözerken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Loretta, ya aynen benim de oyle.. Bozmayalim moralleri, ogrendikce iyi olucaz :)

      Sil
  5. Düşünsene ben seni keşfetmişim asdfgbgfdfds. Ergen gülüşümü de yaptıktan sonra artık gidebilirim.Yok ya da vazgeçtim gitmicem.

    Ama nolcak ki öyle yorum yazsalar, çok sıkılınca gidip tüm yayınlarına yorum yapıyorum, sonuçta ben işsiz bir insanım. Onlar da benim süper saçma yorumlarımı cevaplamak zorunda kalıyorlar. Aslında ben bunu takip ettiğim herkese yapıyorum zira böyle yorum toplasan 7 kez gelmemiştir. Gelirse de takip edip yorumlarını katlederim arkadaş, bir kere eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  6. Yanıt bile vermeye gerek duymuyorum öylelerine :) boşver gör geç :)

    YanıtlaSil
  7. Dostum eğer imkanim olsaydi senin beynini henuz uretilmemis super cihazlarla incelemek isterdim:)
    hep boyle kal buyudukce degisme emi;)
    sen şimdi bana kızıcaksın ama seni yeni kesfettim:) şaka şaka bir hafta kadar oldu keşfedeli:p gece gece bana geyik yaptirdin:)
    Bu çocuk adam olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence, ya ne guzel seyler yazmissin, tesekkur ederim insallah :)
      Gece gece geyik yaptiysan da mutlu oldum :)

      Sil
  8. Aksilikler dersler felan bunlar başlayınca ardı ardına geliyor dimi, birde bu yorum konusu sende tavan yapmış ya takma bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ayarlanmis gibiler ya..
      Takmiyim peki, tesekkurler :)

      Sil
  9. Benim blogum yok ama burdan bakınca gerçekten sinir bozucu gözüktü. Hem blog hemde özellikle dersane konusunda Allah kolaylık ve sabırlar versin.

    YanıtlaSil
  10. bence de sorun olmamalı diye düşünüyorum. yorumları gördükten sonra spama çevirmek senin elinde...

    YanıtlaSil
  11. Aynen katılıyorum sana. Yeni yorum gelmiş lan, diye büyük bir heyecanla bakıyorum ki;
    ''Blogunu çok beğendim. Bana da beklerim'' gibi bir yorum görünce acayip sinirleniyorum. :/
    Hayallerimle oynuyorlar resmen. :D

    YanıtlaSil
  12. "Çok haklısın valla. Benim bloga da beklerim ;)" diye bir şaka yapmayayım en iyisi :D
    Sen dershaneye bi de bana sor. 1 ay oldu başlayalı. Yazın hiç gitmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de tam 1 ay.. Aglicam.. Aynen o neydi oyle ya.

      Sil
  13. Benim de başıma geldi bu durum. Bahsettiğin gibi yorumda gerçeklik olsa hadi bir derece ama her bloga aynı yorum. Sen zaten izlemeye almışsın beni gorülüyor, yorum yapmak çok çok güzel bir şey, ben elimden geldiğince yazılan tüm yorumlara cevap yazmaya da çalışıyorum. Ama blog ortamında böyle reklam yapsan ne olur yapmasan ne olur. Sanki ticari kaygı falan güdüyoruz burada

    Konusu açılmışken bu kadar sinirlensem de efendi blog sahibesi kimliğime geri döneyim yine de .d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen içses.. Hiçbir ilgim yok yemekle çekilişle adamların yazdıklarına bak

      Sil
  14. İnsani gelişmişlik endeksinde 83. sırada olan insanlardan bahsediyoruz.:) Türkiye'de yavaş yavaş bloglara da akın etmeye başladı bu türler. -Bilim adamları sanırım nasıl bir tür olduklarını hala bulamadılar- Uzun bir süreden sonra tekrar blogumu karıştırırken fark ettim. Özgür düşüncelere sahipsin. İnsanların yorumlarını boş ver. Sen kendi hayal gücündeki beğenileri, yorumları düşün. Yazmak mutluluk veriyorsa bundan daha iyi olan şey yoktur zaten. Ve bu iyi bir şeydir. Sıradan bir yorumdan çok çok iyidir. Artık geç oldu kalkalım. Bir kahve içmeye bizim bloga da bekleriz.:) (Bu şaka yapılmadan gidilmez tabi.)

    YanıtlaSil
  15. Bende sevmiyorum bu tip samimiyetsiz davranışları, kırmamak için takip edip bir müddet sonra takipten çıkıyorum, sen yinede gençliğinin verdiği deli kanla çoşma kalp kırma sakin ol =) aynı mevzulardan bir çoğumuz muzdaribiz.

    YanıtlaSil
  16. Belki pasta bõrek yaptı sana bloguna gittiğinde ikram edecek :))))) İyi niyetli düşünelim bence biz yine de bu takipçi dilencisi olan arkadaşlar için.Daha da ilerisini söyleyim ben sana.Çekilişime katılın diye mail atanlar var yorumunda beklerim yazmış çok mu :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralı olmayan, hahaha aynen ya belki ben açım :pp mail atan da mı var..

      Sil
    2. Birkaç çekiliş maili aldım gerçekten.Bloglara baktığımda yeni değil epeyde eski ve çok takipçili bloglardı.Onca güzel hediyeye rağmen çekilişe katılmadım ayıp mı ettim acaba??Bak utandım şimdi :))))

      Sil
  17. aynı şeylerden bende muzdaribim Uska, bir de blog linki yapıştıranlar var onlara hasta oluyorum. Arkadaş anlaşılıyor zaten blgger kimliği ile yorum yapınca. Yazımı oku ve bana yorum yap değil mi?:)) Yayınlamıyorum ben reklam kokan hareketleri...

    YanıtlaSil
  18. http://sinanistdusunce.blogspot.com/ bize bi tane kel lazım gelsene bi bişey denicem

    YanıtlaSil
  19. 1- Seni yeni keşfettim. Benim bloguma da beklerimm, sevgilerimi bıraktımmm :)
    2- 333'üncü takipçin benim. Benim bloguma da beklerim :)

    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  20. Ben bir kaç kez düştüm o tuzağa, ama artık çok itici geliyor. Kaç takipçiye sahip olduğunun ne önemi var ki, okunmadıktan sonra...İnsanlara farklı bir bakış açısı kazandıramadıktan sonra, insanlar yazdıklarında kendilerinden bir şey bulamadıktan sonra... Binli sayılara ulaşsan ne yazar....

    YanıtlaSil