11 Eylül 2013

Yalnız olan Uska'dan zarar gelmez, valla bak!!

"Yalnızım çok yalnızım, buymuş benim alın yazım" şarkısını söyleyeceğim yerde, yalnız olunca neler yaptığımı bloga yazıyorum.. Vallahi benden zarar gelmez ki.
Evde yalnızım!! Ciddi anlamda bu kadar güzel bir şey olamaz.. Ya bana göre yalnızlık bi nimet, insanoğluna verilmiş bi ödül. Bazen, yalnızlığa muhtaç olduğumuz, "keşke şimdi yalnız olsak yaa" dediğimiz vakitler olmuştur, kabul edin bunu.. Böyle bi anda isterse bulunduğun yer dünyalar kadar geniş olsun, yine de yalnız olmak istersin.. İnsanlar konuşur, sohbet eder, ama sen aralarından sıyrılmak, evde kafa dinlemek istersin.. İşte şu 2 haftadır aynısını yaşıyordum, sağ olsun bu ödülü de babam farkında olmadan bana verdi..

Babamla anlaşamam, yani kabul ediyim annemle anlaştığım gibi kimseyle anlaşamam ben.. Babam zor bi insan, hatta fazla zor. Mesela normal babalar ne yapar? Gider işte çalışır, yorgun gelir, 1 saat kendi istediği izler sonra koltukta uyuyakalır, gazete alır onu okur.. Benim babamsa yemekhanede çalıştığı için eve 3'te geliyor, bilgisayara oturuyor ve başından kalkmıyor!! Ciddi anlamda kalkmıyor ama.. Ya da tv'de kendi istediği yeri zorla açmaya çalışıyor, boktan boktan filmler izliyor güya ama filmi açtıktan 5 dakika sonra babam koltukta horul horul horuldayarak uyuyor. Eline de almış mı kumandayı? Sıkıyor da sıkıyor, ben almiyim diye. Sırf ben izlemeyim de sinir olayım da diye yaptığına bak.. Tam kumandayı elinden alacağım, aniden uyanıyor (sanırım uyku apnesi var) ve sanki uyuyan o değilmiş gibi kafasını kaldırıp tv'yi izliyor. Ya da gecenin o vakti kalkıp buzdolabından bir şeyler yiyor.. Yani evde beni yaşatmıyor, en doğrusu bu..
Hani annem de eve akşam 8 gibi geldiği için benim ne çektiğimi öğlen onu arayıp dert yanmamdan anlıyor. O yüzden anlaştık annemle, babamı azıcık tatil yapsın biraz da ben tatil yapayım diye yazlığa göndermeye karar verdik. Biz karar verdiğimiz gün adam da almış mı sana 2 haftalık izin.. Haa geldin mi şapa, oturdun mu boka.. "Baba giit" adam gitmiyor, "baba 2 haftalık iznin var hadi bak yalçın dayım çağırıyor" yav rahat bırakın beni diyor.. En sonunda da pazar günü işte, yazlığa gitmeye karar verdik kuzenimin nişanı var diye, onu da orada bıraktık ve babam pazardan beridir evde değil! Dershanem de 1 ay önce başladı diye tutmuş "bari bi hafta tatil yapsınlar" demiş ve son haftayı bize bırakmış mı!! Bi sevindim bi sevindim, ben istedim 2 göz, Allah verdi altın sarısı alacakaranlık lensi!

Yalnız kalan Uska bakın da neler yapıyor..
-Sabah zaten 11'den önce kalktığım yok.. Bilgisayarın fişi istediğim kadar takılı, internet hep açık.. Uyanır uyanmaz yatakta wifi'ya bağlanıp dönüyorum, işte bloga yorum gelmiş mi bakıyorum, twitter'da neler olmuş diye giriyorum.. Ve gelip "niye bu fiş takılı" diyen biri yok.. Ve saat 9'dan "halan ve nenen bekliyor, kalk" diyen biri de yok.. 
-Yataktan 12 gibi kalkıyorum, malum çok yorgun oluyorum uyandığımda, keşke hep uyusak diye diye mutfağa gidiyorum.. (uyanınca yorgun olan tek kişi değilim, di mi?) Normalde hayatta bıçak tutamam ben, küçükken parmağımı koparıyordum az kalsın, o yüzden bi fobi var ben de. Soyamam bir şeyi, annem de sağ olsun şu hani kolay soyacaklar var ya ondan almış.. Onunla domatesi soyuyorum, salatalığı soyuyorum, meyve tabağımı hazırlıyorum.. Kahvaltım pide ekmek eşliğinde bi tane tabakta kırmızı biber, domates ve salatalık var doğranmış, nar ekşisi konmuş.. Yanında da peynir. Ahan da kahvaltım. Her birinden bir tane doğruyorum, tam yetiyor valla.. Meyve tabağımda da karpuz kavun hariç hepsi var, malum onlara bıçak lazım.. 
-13:00'de kalkıp bilgisayarı açıyorum.. Telefondan girdiğim yetmiyormuş gibi, blogger'a bakıyorum kim ne yazmış diye.. Çoğunlukla da okuyorum, genelde başlığı ilgimi çeksin isterim ha bir de sevdiğim bloggerlar ne bok yazarsa yazsın okurum.. Sonra Twitter'a giriyorum, Facebook'ta dolanıyorum ki herkese "Ne feysbuk mu, asla ya tarla olmuş orası" dememe rağmen.. 
-Bilgisayardan bi kalkıyorum ki saat 14:30.. Bazen de 15:00.. O zaman da canım acayip şekerli bir şeyler istemiş oluyor.. Evin altında Kardeşler pastanesi var. Oraya iniyorum, cezeryeden tut da 3 tela'lık minik yaş pastalara kadar her şeyi alıyorum.. Normalde yememem lazım, karaciğer yağlanması başlangıcı var bende çok şeker yemekten, ama nefis bu, çekiyor be..
-16:00 gibi tam pencerenin önündeki buz gibi esen koltuğa uzanıyorum, elime kitabımı alıyorum.. Başlıyorum okumaya.. Bayılıyorum bunu yapmaya ne yalan söyliyim.. Telefonu diğer odada bırakıyorum, biliyorum çünkü ne zaman okumaya başlasam mesaj yağmuru oluyor ve ne okuduğumu anlıyor ne bir şey.. 
-17:30'ta tekrar bilgisayarı açıyorum, hoop Youtube'a.. Benim şöyle bi hastalığım var.. Eğer bi sanatçıyı çok seviyorsam, onun tüm canlı performanslarını dinlerim.. Geçen sene Adele'i bitirdim mesela.. Bu sene Göksel ve Hande Yener bitti.. Şu an Sıla ve Mabel Matiz arayıp Youtube'dan çıkmıyorum.. 
-Açmışım canlı performansı, ses full açık, mutfağa gidiyorum.. Saat 6'da öğle yemeği yiyorum.. Annem ne yapmışsa onu ısıtıyorum, bi güzel yiyip tekrar bilgisayara oturuyorum.. Müzik dinliyorum sadece, sonra da saat 19:00 oluyor..
-Saat 19:00 demek benim acilen evi toplarlamaya başlamam lazım demek.. Annem zaten yorgun argın geliyor, bi de benle mi uğraşsın.. Sadece bulaşıkları bırakıyorum lavaboda.. Kalkıp masayı siliyorum, odamdaki kıyafetleri topluyorum, artık elden ne gelirse anam.. Zaten şarkı söyleyerek topladığım için saat 8 oluyor.. Ve işte 10 dakika sonra hoop kapı, annem gelmiş..
-Annemle sohbet ediyoruz, o yemek hazırlıyor.. O hazırlayana kadar ben banyo yapıp çıkıyorum.. Sonra banyo yaptım, yemek yedim derken saat 21:30 oluyor.. Allaaah, hoop Tv2 başına, Yalan Dünya var çünkü.. Bayıla bayıla onu izliyoruz, sonra annem yatıyor..
-İşte 00:00 bizim Whatsapp grubumuzda sohbet sürüyor.. Onlarla saat 01:00'e kadar akıyoruz sohbette.. Arkadaşlarımla mesajlaşıyoruz, 02:00'ye kadar televizyon izliyorum, iki satır kitap okuyorum, uykum gelmiş oluyor ve benim dötümden sinek çıkıyor artık, uyuyorum.. 

Yani anlayacağın 3 günüm de böyle harika geçiyor işte.. Yalnızlığa harbiden ihtiyacım varmış onu anladım.. 
Şimdi, madem ben böyle uzun uzun anlattım, mim mi olsa bu ne olsa.. Evet, Benguk ablam, Nugi ablam, Spottiiiyy, çokomell, vampiring, sonsuz (mimimi bile yapmadın lan!!!)  Loretta, Violetta, Pembemavi, İnsan yavrusu, Gizli Birisi.. Ha bi de lowerk.. Sizden de yalnız geçen bi gününüzde neler yaptığını bu şekilde istiyorum anam.. Yazmayan olursa kaldıracağım bu mim paragrafını..

28 yorum:

  1. Ben yokum bu mimin içinde ama böyle bir mim yazmak isterim güzel olur :)izin verirseniz ! sevgiler :*

    YanıtlaSil
  2. Ben yazcam kaldırmaa :D!
    Bi de biz Nazlı ile dışarı çıkcaktık, gitmeden önce bi blogger a bakıyım dedim, çığlık atıyorum "Nazlı koş uska yazı girmiş!" Nazlı parende atarak geldi :D:DF:D Neyse biz gidelim artık o zaman ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Vampiring mutluluk sebebimsin yemin ederim, ikiniz de iyi ki varsınız :)

      Sil
  3. Sonsuz blogger a yazı girmiyo son zamanlarda belki ondan yapmamıştır mimini, üzülme bu kadar ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu 2 kere mimimsi şey yaptım çocuğa, ortalarda yok fsdfw :D:D

      Sil
    2. Çocuk dediğin 20'lerinde adam. 85'ine gelmiş ne diyosun. (Sonsuz gelmez gelmez bunu görüceği tutar, sonra da gelir blogda anamı ağlatır. Görürsen yapma Sonsuuzz, çok gençsin valla bak taşsın taş. :D )

      Sil
    3. Hahahaha Vampiring yiktin yaktin ortaligi yine ya :D:d

      Sil
  4. Normal normal okudum sonra bir baktım ki mime çevirmişsin. Senin yalnızken yaptığın şeyler güzelmiş. Ben biraz düşünme süresi istesem? Yarın yazacağım. Önce ne yaptığımı düşünmem lazım. Ayrıca teşekkür ederimm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spotiyy, beklicem valla yarını :)
      Ben teşekkür ederim sana :)

      Sil
    2. ene beni de bekle o zaman :D

      Sil
  5. 3 gündür ortada yoktun bunu mu yazdın len :) pek bişey yapmamışsın iyi :P

    hafta sonuna yetiştiririm mimi :=))

    teşekür ederim bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaptım ben...

      http://www.insanyavrusu.com/2013/09/yalnz-olmak-batar-bana-bilin-istedim.html

      Sil
  6. Eğlenceli bi mim olmuş ya, iyi fikirmiş bak ^^
    Senin de çok party hard (!) geçiyormuş günlerin tam bir ben :D
    En kısa zamanda yazarım ben de, teşekkürler mim içiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum Vio, acayip Party hard bi insanımdır hehehe ^_^
      Ben teşekkür ettim :)

      Sil
    2. Yazdım bile mimii ^^

      Sil
  7. Gülümseyerek okudum yazını. Tabi baban yaşlarında olmam gerek onun gözüyle bakmaya çalıştım gene de sana hak verdim. Benim inandığım bir şey var eğer ortalama bir eğitim almışsa bu zamanın gençleri bizden çok üstün hele sıkı bir GEZİ takipçisi olarak bunu çok iyi gözlemledim. Bu arada aramızdaki yaş farkına rağmen müsadenle takipçin oldum.

    YanıtlaSil
  8. e sevgilin nerde burda?

    YanıtlaSil
  9. Haha çok iyiymiş ama tatil bitiyor artık çalışacaan mecbuuur :) Bu arada baban evlere şenlikmiş :) Yine bu arada ilk defa bir mimin yaratıcısı tarafından mimleniyorum, hep merak ederdim kim yapıyor bu mimleri diye :) Ayrıca mim için çok teşekkürler yapmam biraz zor olacak ama neredeyse hiç yalnız kalmadım sanırım ya da hatırlamıyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Ahah ne güzelmiş ya, ben yeni girdim günlerdir bloga bakalım yazabilecek miyim mim kısmını, ne yaptığımı hatırlarsam yazarım herhalde :D

    Benim babam da akşama kadar bilgisayar başında ya, yetişkinler de değişti galiba, yaptığı şey de oyun oynamak gerçi

    YanıtlaSil
  11. Babaların şu fiş takıntısı çok ilginç. :) aynı sorun bende de var.
    Güzel bi arkadaş grubu oluşturmuşsunuz burada mimler falan :) Özendim bende yazıcam bu konuda. Ayrık otu gibi çıkıverdim biraz ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi aynen.. Hoşgeldin, sen de yap bende gördüğün tüm mimleri :Ppp

      Sil
  12. uuu beybi çok geç gördüm ama yaptım ya afferim bana :)
    http://birvarimbiryokum.blogspot.com/2013/10/gokyuzunde-karpuz-kesen-krgzlar.html

    YanıtlaSil