3 Nisan 2014

Aşık olduğunu nasıl anlarsın?

Bir buçuk senedir bir sevgilim var. Allah bozmasın, her şey gayet güzel gidiyor. İkimiz de birbirimizi seviyoruz, düşünüyoruz ve birbirimize saygı duyuyoruz. Tamam, arada kavga ederken birbirimizin saçını çekiyor olabiliriz, tehditler falan havada uçuşuyor olabilir ama her şey onun tek bir gülümseyişine bakıyor. Bir kere gülümsesin, yemin ediyorum bütün dünyamı unutuyorum. Ve işte bu 'bütün dünyanı unutmak' fiili de 'aşık olmak' demek oluyor. Sanırım bunu en iyi ben anlıyorum:
Kavga ettikten sonra gülümsediğinde dünyalar senin oluyorsa aşıksın: Çok büyük bir kavga ettiniz, senin sinirin geçti. Onun suratına bakıyorsun, ha geçti ha geçecek. "Ah azıcık gülümsüyor, abo bana baktı, barışacağız!" diye heyecan yapıyorsan bal gibi de aşıksın! 
"Acaba ne yedi?" diye düşünmekten aklın çıkıyorsa aşıksın: Yemek masasına oturdun, sen yemek yerken seninki fink fink geziyor ya da aç değil, bir şey yemiyor. Senin masada huzurun kaçıyorsa, elindeki çatal değil de telefonsa kardeşim, aşık olmuşsun sen.
Kokusunu özlüyorsan aşıksın: Hani vardır ya o kokusu, böyle sarıldığında hissedersin. Sadece ona aittir, çok özeldir. O kokusunu parfüme çevirip saklamak istersin. En kötü anında sana sarılırsa o kokuyu duyarsın. Tüm dünyanı, umutsuzluğunu unutturur ya sana. Aşktır bu işte!
Telefonda konuşurken heyecanlanıyorsan aşıksın: Konuşurken heyecanlanmak zaten apayrı, bir de onun kapatırkenki bölümü var. "Seni seviyorum aşkım." derken heyecandan kalbin duracak gibi oluyorsa, hele de uzun bir ilişkiniz var ve bu hâlâ oluyorsa sana şu şarkı gelsin: "Aşk adamı dinletir..."
O'ndan başka anlatacak bir şeyin kalmadıysa aşıksın: Bütün dünyan, kelimelerin, harflerin bile o olur. Arkadaşlarına gına gelmiştir artık, "Ne yapıyor bu?" derler arkandan. Sense bıkmadan, usanmadan belki de aynı şeyi milyonlarca kere anlatırsın. Bu yüzden arkadaşların senden kaçıyorsa bil ki aşıksın.
Sırf üşümesin diye evden ona ceket götürmek için çıkmayı düşünüyorsan aşıksın: Hava soğuk, seninki "Üşüyorum." diyor sana. Kan beynine sıçrıyorsa, eline ceketi alıp şu lanet kapıdan çıkmak, ona ellerinle giydirmek istiyorsan sonuna kadar aşıksın hem de!
O, bir şeye üzüldüğünde ilk kendinden şüpheleniyorsan aşıksın: Seninki çok üzgün, sense ondan daha üzgünsün. Kendini suçluyorsun, "Onu ben üzdüm, biliyorum benim yüzümden oldu." diyorsun sürekli. Aynaya bakıp kendine kızmaya başladıysan "aşıksın, çikolata!"
Uçan sinekten bile deli gibi kıskanıyorsan aşıksın: Etrafında dolaşan karşı cins arkadaşlarını geçtim, onunla iletişim kuran tüm karşı cinsleri bir kaşık suda boğmak istiyorsan, ona bir şey soranın omzuna dokunup "Birader, sen hayırdır ya?" diye dalasın geliyorsa baya bir aşıksın. 
Onun yanında bir yandan dünyanın en rahat, bir yandan da en pimpirikli insanıysan aşıksın: Onun yanında istediğin kadar özgürsün, tüm şımarıklığı ona kullanmak serbest. Ama bir an geliyor ki, "Ne yedi, ne yaptı, nereye gidiyor, bu kim!" diye çıldırıyorsun. İşte o an anlıyorsun, sen onu her şeyden çok seviyorsun... 

Uska'dan: Aşık olmak, içerisinde tüm 'en'leri barındıran tek duygu: En güzel, en farklı, en garip, en tatlı, en zor...




Uska'dan musmutlu not: Hürriyet Çukurova'daki ilk yazımdı! Düşünsene, her ay gazetede yazacağım falan! İkinci yazımı da teslim ettim bu arada, haber geldiği an bloga yazacağım. Bu arada, canımın en en içi blogger arkadaşlarım beni hem mimlemişler, hem de "okudukları blog" listesine koymuşlar. En kısa zamanda yazacağım ben de o listeyi! İyi ki varsınız lan, siz okumasanız ben kim gazetede yazmak kim... Daha 1 ay önce yayınevlerinden cevap gelmedi diye etrafımda yüzlerce peçete ile ağlıyordum herkesten gizli. Umarım hepimizin hayalleri gerçek olur ^_^

8 yorum:

  1. tekrar hayırlı olsun Uska =)

    YanıtlaSil
  2. İkinci yazını da mı yolladıın, hadi hayırlısı bekliyoruz onu da :D
    Umarım ileride istediğin gibi kendi köşen olur ya uska cidden hakediyorsun ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yazı burayla ilgili hem, sürpriz :)
      Ya iyi ki varsın :)

      Sil
  3. o zaman ben senin bu yazına göre abayı yakmış oluyorum..
    musmutlu notunu sevdim. hayalinin gerçekleşmiş olmasına çok seviniyorum.
    inşallah uska.. dilediğin gibi olsun herşey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavi, abayı yaktın demek.. hayırlısı yahu :) (kendisi de yaktı)
      Senin de öyle olsun :)

      Sil
  4. ayyy ben de yazının başını okurken yaa ben bunu daha demin okumadım mı dedim? Tabi ki daha demin okudum bu gazetede ki yazı :)
    ya evet sen umutsuz olmuştun beni aramazlar diye ama bak başka bir yerden bir şans geldi :) dualarımız kabul oldu uska :) Hem bundan umutsuz olmazsın da :)
    yaaa hepimizin hayyaleri gerçek olsun.Pleaseeeee

    YanıtlaSil