1 Mayıs 2014

Uzun Boylu İnsanın Dramı...

Genlerden midir nedir bilmiyorum ama boyum biraz uzun. Maşallahım var yahu, arkadaşların arasında direk gibi fırlıyorum yemin ederim. Ya da birisiyle yan yana geldiğimde bariz bir fark oluşabiliyor ki ben bu durumu hiç sevmiyorum. Geçenlerde yolda yürüyorum, iki tane kız ben yanlarından geçtikten iki üç saniye sonra "Şundaki boya bak!" diye haykırdılar. Durup "Azıcık kibar olun kız." diyebilirdim ama olmayan havamı bozmak istemedim, yoluma devam ettim.
Eve vardım varacağım, bir baktım kaldırımda iki çocuk birbirini dövüyor. İlk önce "Yahu bi rahat durun!" diyesim geldi, sonra vazgeçtim. Yine yanlarından geçtikten iki saniye sonra boyca küçük olanı "Allah bi boy vermişşş, gerisini koyvermişşş!" diye öyle bir bağırdı ki, kaldırımda yürüyen insanlar durup çocuğu alkışlayacak sandım. Arkamı döndüm, gülümsedim, baktım çocuk bana laf attığı için bir gururlu, bir mutlu... Sanki 30 yaşında adamım, çocuğa "Haylaz seni." deyip eve girdim ve düşünmeye başladım.
-Uzun boyluysan mutlaka yaşıtlarından daha büyük görünüyorsun. Ama bu durum bazen kötü olabiliyor. İlkokul birinci sınıftayım, bahçede "yağ satarım" oynuyoruz. Sınıftan biri mendili benim arkama bıraktı, kalktım kovalamaya başladım çocuğu. Arkadan bir sürü ses: "Bari şu boyundan utan, şu yaşa gelmişsin hâlâ yağ satarım oynuyosun." Bunları diyen de dördüncü sınıflar. Yahu ben daha birinci sınıftayım, sümüğüm akıyor! Ağlaya ağlaya oturdum yerime tabi.
-Eğer boyun uzunsa insanlar senin sporla uğraşıp bu kadar uzun olduğunu düşünüyor. Kimse genlerden bahsetmiyor! Elime top geldiğinde insanlara atacağıma ağaçlara atıp "eheüehü" diye gülen bi insanım, ne sporu? Ben de bir yalan uydurdum, aklın durur: İlkokulun son senesi Amerika'ya gittim basketbol için, orada sakatlanınca Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. Yaklaşık 6 senedir basketbolla iç içeyiz." Cehennemdeki o kazana kaydırakla düşeceğim yemin ederim...
-Seni hayatında ilk kez gören birinin seninle tanıştıktan sonra kurduğu ilk cümle ya "Senin boyun da çok uzunmuş." ya da "Senin boyun niye bu kadar uzun?" Canım ben sana soruyor muyum "Sen niye benden kısasın?!" diye. Nasıl sinir oluyorum yani, sana anlatamam.
-Bu, genelde büyüklerde oluyor. Senden bir şey istediler mesela, sen de yapmadın. Söyleyecekleri tek şey: "Boyundan utan!" Neden utanıyormuşum ki boyumdan, utanacak bir dolu şey varken.
-Bir delilik yaptın diyelim. Hani sen uzun boylusun ya, kalıbının adamı olman lazım ya. Arkandan hemen "Devede de boy var ama eşşşeğin arkasından gidiyor." diye atasözünü yapıştırıyorlar. Bunu en çok nenem yapıyor zaten, o ayrı mesele. Yemin ediyorum kardeşim gibi bir şey oldu artık o atasözü, bir de bağışıklık mı yaptı anlamadım, söylenince devamını ben getiriyorum...
-Dediğim gibi, küçükken de boyum uzundu yaşıtlarıma göre. Hep en arkada oturdum, önlere geçtiğimde ilkokul arkadaşlarım öğretmene gizli gizli "Göremiyoruz örtmenim!!" derlerdi. Beden dersindeyiz, öğretmen boş bırakmış, bir baktım bizimkiler bir yerlere tırmanıyorlar. Böyle minicik bir oğlan var Ramazan diye, şak şak şak anında çıktı yukarı, sonra da atladı. Sıra bana geldi, ayağımı attığım gibi yeri öptüm. Niyeyse akrobaside başarısız bir insanım...
-Okulda kısa film çekeceğiz, tiyatroda görevli öğrencileri çağırdılar. Ben de aralarındayım, "Altın Portakal'ı yiyeceğim yahu, Oscar benim köpeğim olacak!" diye mutlu mesut gidiyorum. Görevli öğretmen yanına çağırdı beni, bi havalandım ki sorma. "Çok büyük bir oyuncu olacağım, imza isteyecekler benden, çıktığım mekanların kapısında gazeteciler olacak. Oley be, dualarım kabul oldu!" diye düşünürken, öğretmenin "Sen mikrofonu tutabilir misin tepeden? Senin boyun uzun ya." demesiyle kendime geldim. En son upuzun mikrofon elimde, fotoğraf çekiliyordum. Öyle de pozitif bir insanım!




Hürriyet'teki Nisan yazımdı! Bu arada, bi sürü mim birikti, söz hepsini en kısa zamanda yapacağım. Seni seviyorum Loretta!

15 yorum:

  1. Benim çevremdeki insanlar genelde kısa! Kısa insanların çektiği problemleri dinledim o yüzden genelde.Tamam, bende çok uzun değilim.Ama ergenim daha beni.Uzayabileceğim yıllar var önümde :D. Kısa insanlara da çok laf yapıştırıyorlar. Örneği; "götü yere yakın olandan korkacaksın" gibilerinden.Ama bak uzunlarında problemleri oluyormuş işte.Ben bu yazından yola çıkarak onları biraz teselli edeyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo hem nasıl problemler yahu :(((
      Koş koş teselliye:P:p

      Sil
  2. Ben uzun boylu olmayı güzel bi şey sanırdım :/ Yaşasın orta boy heeey bfhgf

    YanıtlaSil
  3. Ben de seni seviyorum Uska!

    Ve gazetelerini almam gerek ya! Adana'da yaşasaydım koleksiyonunu yapardım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça kısa boylu biri olarak uzun boylu insanlara da kısa boylu insanlara da acıyorum ya :D
      Ne var sanki herkes standart boyda olsaymış da millet boyumuza bakıp yakıştırmalar yapmasaymış.

      Sil
  4. Boyundan bu kadar şikayet eden birini görmemiştim :)
    O kadar eğlenceli anlatmışsın ki gülmeden edemedim :) Bunlar hep insanların çekememesinden kaynaklanıyor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki öyle belki de cidden ben biraz manyağım...

      Sil
  5. aman uzunmuşsun bu iyi ki , bir de kısa olsaydın da görseydin gününü !

    YanıtlaSil
  6. Hahahahaha
    Mikrofon-adam mı yaptılar seni??? :P
    Ama unutma yapılan araştırmalarda uzun boylu insanların -özellikle erkeklerin- iş hayatında daha kolay yükseldiği ortaya çıktı. Bir de bu yandan bak olaya ;)

    YanıtlaSil
  7. hımm orta boy ideal diyorsun,
    ama yok ya erkeğe uzun boy yakışır,seni çekemiyorlar onlar :)

    YanıtlaSil