25 Haziran 2014

Biraz Ondan Biraz Şundan

Yazmayı nasıl özledim sana anlatamam.. Yaz geldi aslında, istediğim kadar yazabilirim ama bazen olmuyor ya.. Neyse, konu konu, aşırı manyak bi yazı olacak, umarım yine çok konuşmam..
-D&R'dan kitap sipariş ettim, ulan hâlâ gelmedi!!! Anneme sordum, o da "5 iş günü diyor oğlum, araya haftasonu girdi." dedi,o yüzden mi gecikti acaba.. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama her hafta bir yayınevi haftanın yayınevi oluyor ve gelsin indirimler! 
Buse'yle (sevgiliciğim) beraber alışverişe gittik. İşte benim telefon pert olmuştu, lan bataryam şişmişti!! Herkes "Patlar bu telefon, hemen yeni al" falan dedi ama ne biliyim, zaten etüte baya para ödüyoruz, bi de telefonla annemlere yük olmiyim dedim. Bence bataryam elemden kederden şişti ama neyse.. Gittik bana batarya aldık, bir de yeni telefon kabı aldım, vallahi harika oldu!!! Sonra çıktık bana şort aldık, derken D&R'a da bi girelim dedik. (4 SAAT KALDILAR) Ben habire kitap beğeniyorum ama lan bu kitap fiyatları niye bu kadar pahalı abi ya. 180 sayfalık kitap 18 lira olur mu allah aşkına. Bir de şu şekilde düşünüyorum, çakma kitapların da sayfa sayısı aynı, kapak bile aynı, hatta bazısı daha renkli! Ve 3 lira!!! Bazen diyorum biz kazıklanıyor muyuz acaba, madem maliyeti bu kadar düşük ve adamlar 3 liraya satmalarına rağmen hayvan gibi kâr yapıyor.. Neyse, ben beğenip beğenip arkalarına bakıyorum, sonra da "Ya hıhı kalsın ya sonra artık.." diyorum. Sonra eve geldim, bi Facebook'a bakayım dedim ve "haftanın yayınevi Okuyanus" haberini gördüm! Olmuş mu her şey neredeyse yarı fiyatına! 18 liralık kitap sen ol 9 lira! Hemen sipariş ettim tabii, Allah seviyor bence beni, çok mutlu oldum. Şunları aldım:

  • S*ktir Gitli Aşklar
  • Arabesk Bir Fikşın
  • Muazzam Bey'in Değersiz Hayatı
  • Heralde Kız!

Beklemedeyim..
-Birazdan kuzenimin nikahına gidiyorum, sonrasını bilmiyorum. Artık kutlama için ya yazlığa gidip mangal yakarız ya da evde bir şeyler yaparız.. Mutluyum o yüzden ama param yok... Komşudan alacam heralde lan..
-Her gün kendine "Ders çalışmam lazım" diyip ders çalışmayan insan sadece ben değilimdir di mi? Zaten ağustosun başında dersler başlayacak.. Ha dur şunu yazmadım. Etütteki hoca annemi aramış, "Uska gelip programı alsın." diye. Ben de ne sanıyorum, işte hangi tarihlerde hangi dersler var. Meğer kazın ayağı öyle değilmiş.. Koca bir kağıdı 8'e bölmüşler, 8 hafta boyunca ders çalışacağım yani. Bir de konuları yazıp yanına 200 soru falan yazmışlar!? Haftada 1050 soru ediyor ve ben yıl içinde o kadar çözmedim.. Hatta bizim performans ödevimiz soru bankasıydı, ben arkadaşımınkini gösterdim, o kadar gıcık alıyorum.. Neyse, daha hiçbir şey çözmedim, ben boku yedim...
-Günlerim öğlen uyanmak, yemek yemek, uzanmak, bilgisayarda işsizlik yapmak, film izlemek, dizi izlemek, kitap okumak, uyumak, yemek yemekle geçiyor.. Benim aradığım tatil zaten bu abi! İşsiz olacağım böyle, kafam boş, elimde bilgisayar ve telefon.. Her şey iyi şu an.
-Pazartesi Bora geliyor.. Bana Amerika'dan Açlık Oyunları baskılı tişört almış manyak ya.. Geldiği gün giyinip öyle karşılayacağım çocuğu.. Manyak ha bu. Biz sohbet ediyoruz mesela, dedi ki "Abi bana Açlık Oyunlarının ikinci kitabını alır mısın?" Dedim ki "Ben de var, veriyim istersen. Ama niye 2'den başlıyorsun?" Güya kapağı kırmızı diyeymiş.. Bu çocuk beni delirtecek yemin ediyorum...
-Japoncamı ilerlettim! Leleleleeeyy! Bir kitap aldım internetten, daha doğrusu internette pdf formatındaydı, ben de hemen çıkarttırıp cilt yaptırdım, harika oldu. 3 kitapmış 1.seviye, şu an 1. kitabın ortasını biraz geçtim.. Yavaş yavaş ilerliyorum ama cidden seviyorum. İngilizce kitap bu arada, o yüzden İngilizcemi de geliştirmeyi düşünüyorum.. 
Bi de şeyden çok gıcık alıyorum. "Niye Japonca?" diye soruyorlar. Benim en büyük hayallerimden birisi de Japoncayı su gibi konuşmak yani. Nedeni de ilgi duyuyor oluşum. 8. sınıftan beridir her yaz kendi kendime öğrendiklerimle şu an a1 seviyesini bitirmişim. Alfabeleri de okuyup yazabiliyorum yani. Biraz daha ilerletmek istiyorum o kadar. Bir de tam anlamıyla 1. seviye bittiğinde anime izleyeceğim, bakalım ne kadar anlıyorum. O günü heyecanla bekliyorum valla..
-Bazen diyorum ki "lan ben neyin kafasındayım?" Allah aşkına, bir insan Hande Yener dinleyip Yıldız Tilbe söyleyebilir, sonra Ebru Gündeş'le düet yapıp arada bi Adele'e kayabilir mi? Aradaki Mabel Matiz'leri unutmayalım.. Müzik zevkim her telden heralde ya, arada bi klasik bile dinliyorum çünkü.. Deli manyak Uska heyoo..
-Blogger'daki sorun düzelmiş çok şükür..

14 yorum:

  1. o kargo olayı beni bitiriyor.ya bunlar adresi mi bulamıyorlar,ben mi yanlış söyledim,niye gelmiyorlar diye evin içinde kafayı yiyorum.
    öhhhhh yani 1050 soru,bunlar herhalde senle kafa buluyorlar.Ölüm planı gibi bir şey.Biraz yavaştan alsak.
    ooo Bora geliyor hee,gözün aydın :)
    Japonca :) zoru seviyorsun :) onun alfabesi yeterrr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen de çok şükür aldım bugün kitaplarımı, çok mutluyum :)
      1050 uğursuz sayım oldu ya :(

      Sil
  2. Yeni telefon ve kitaplar hayırlı olsun uska :)
    Japonca'ya hayatta cesaret edip başlayamam ben :D Valla bravo! :D

    YanıtlaSil
  3. D&R'dan 3 sene önce falan kitap siparişi yaptığımda aynı gün içinde kargoya verilip ertesi gün elime ulaşırdı ama gitgide talep mi arttı artık bilmiyorum bozdular. Tedarik etmesi bile 5 gün sürüyor, tabi bir de araya haftasonu giriyorsa yandın :D
    Japonca çok değişik ama güzel ya takdir ettim :)
    Ben de Fransızca öğrenmek istiyorum aslında ne yapsam başlasam mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlike başla Titania :)
      Aynen DR beni krize soktu yemin ediyorum da geldi çok şükür :)

      Sil
  4. Ay o kitap isimleri ne kadar farklı öyle :)
    Çok çekici geldiler bana :)
    Telefonunu güle güle kullan :)
    Yalnız o batarya muhabbetini ben de duyuyorum çok. Fakat henüz doğruluğuna inanmış değilim. Görmeden inanmam gibi birşey yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini öneriyorum, şuan SiktirGitli'yi okuyorum da daha çok kadın işiymiş ya

      Sil
    2. Bu ara ilginç beni yormayacak şeyler okumak istiyorum hep. Bunları yazayım bir kenara bari.

      Sil
  5. Keyifli okumalar! Rifki Almaz - Arabesk Bir Fiksin'i okuyup, bitirdiginde, gorusmelerini de okumak/duymak isterim.

    sevgiler,
    Mehmet

    YanıtlaSil
  6. ha ha benim de haftalık 1050 soruydu.bi kaç hafta oldu sonrası kaçtı tabi.olsun yapcak bişe yok :)

    internetten kitap iyidir.baya ucuza geliyor. :)

    YanıtlaSil