28 Haziran 2014

MİM - Cevapsız Sorular

Çok sevdiğim Spoti beni mimledi.. Mimdeki sorular da cidden aşırı güzelmiş, o yüzden severek cevaplayacağım, hadi bakalım..

♫ Her şey hakkında bir şey mi, bir şey hakkında her şey mi?
Yaz geliyor, yazığa gidicem oğlum. Bir iki bir şey öğreneyim de her şey hakkında, sohbette susmiyim. Her konu için zaten bir bilgi öğrensem, ben üzerine bir sürü şey ekleye ekleye yolumu bulurum.

♫ Kendini hiçbir şeyde yeterli hissetmemek duygusunu iyiye yorabilir miyiz?
Yok yahu, bence o çok iyi bir duygu değil. Bazen insan -bazen olmak koşuluyla- "Vay be, başardım bu sefer, tam olarak istediğim gibi oldu." demeli diye düşünüyorum. 

♫ Kendini sınıf birincisi olan komşunun çocuğuyla mı yoksa notları kötü olan komşunun çocuğuyla mı kıyaslamak daha doğrudur?
Soruları hazırlayan insan bana ulaşabilir mi, lan ne güzel sorular bunlar, röportaj falan yapacam. Bence ikisi de yanlış. Her insanın rakibi kendisidir bence. Ben ilk yazılıdan 10 aldıysam diğerinden 11 almaya uğraşırım, yanımdakinin 90 alması beni ilgilendirmez açıkçası. Tek rakip, tek kıyas kendimizdir!

♫ Aşk; satranç mıdır yoksa tavla mı?
Uzun ilişkiler, alışkanlığın ve "bak şimdi böyle davranabilir." düşüncesinin verdiği rahatlıkla satranç ancak yeni başlayan bir ilişki kesinlikle tavla, bir sonraki sayı kimden ve nasıl şekilde gelecek, bilmiyoruz çünkü.

♫ Meslekten keyif almak mı, keyif aldığın şeyi meslek edinmek mi?
Keyif aldığın şeyi meslek edinmek. Zaten sonrası geliyor ama şey durumu da var ha. Hani artık keyif verenler alışkanlık olduğunda değeri yavaş yavaş kayboluyor da sıkmaya başlıyor ya. Offf kafamda deli sorular.

♫ Olimpiyat stadında ilgisiz yüz binler mi, küçük bir sahnede coşkulu otuz kişi mi?
Küçük bir sahnede 30 kişi beni daha çok mutlu eder. 

 Doğru anı beklemek mi, doğru anı yaratmak mı?
Ben "Beklemek başarmanın yarısıdır." diyenlerdenim ama söz konusu şey doğru an olunca sanırım yaratmak kesinlikle daha iyi. Eneee spotiylen aynı cevabı vermişiz ha.

♫ Kendini eleştirmek mi, kendini şımartmak mı?
Kendini eleştirmek. Bazen kendimi o kadar çok eleştiriyorum ki, aynaya bakıp "ühüüü lan sus artık" diyesim geliyor. Kendimi şımarttığım an neredeyse çok az.

 Tevazu erdem midir, kendine haksızlık mı?
Erdemdir. Kendine haksızlıkla bir alakası yok bence. 

 Tatmin olmak; alkışlanmak mı, kendi içine sinmesi mi?
Bu konuda tam bir manyağım. 90 sayfayı eğer içime sinmediyse anında silerim, çöpe atarım. Hiç acımam, asla düşünmem. İçime sinen şey beni mutlu eder çünkü, başkasının alkışlaması çok daha sonra.

♫ Sineye çekmek mi, yüzüne vurmak mı?
Çok yakının olur, bazı davranışlarını sineye çekersin. Ama bazısı var, abi resmen "gel benim ağzıma sıç" diyor. Yani kusura bakmasın da ben de onu dinler, gider yüzüne vururum her şeyi. 

♫ Kendini ispatlamak işle mi, sözle mi olmalı? Yoksa kendini bilmek yeterli midir?
Çağın sorunlarından birisinin bu olduğunu düşünüyorum ben. Kendini ispatlama kaygısı, insanın içini yiyor, insanı değiştiriyor. Öyle insanlar var ki, kendini bilen insanı bilmiyormuş gibi göstermeye çalışıyor, bu da yeni bir soruna neden oluyor. Kendini bilmek yeterlidir, kulakları tıkamakla beraber.

♫ Hata yapma hakkı diye bir şey var mıdır, yoksa göz göre göre hata yapılması engellenmeli midir?
Her hatanın bedeli farklı. Sıcak suya parmağını sokmakla adamın kafasına sopayla vurmak arasında dağlar kadar fark var. Bence ikisi de bende şu an mevcut.

♫ Bir insanla sadece fiziki bir birliktelik her iki taraf da kabul ediyorken münasip midir?
Her iki taraf da kabul ediyorsa biz anne babalara da kabul etmek düş... Offf ne diyorum ben ya, münasiptir efenim.

♫ Egoyu okşamalı mı, köreltmeli mi?
Gerektiği yerde ego iyidir ama aslında bok gibidir. Hem iğrenç bir duygudur ego hem de iğrençlikten alır kurtarır seni. O yüzden aşırı olmamak kaydıyla iyidir diyorum.

♫ Kendin olmak nasıl bir şey? İnsan tamamiyle kendisi olabilir mi?
Ben bu soruya "kesinlikle evet!!!!!" diyorum. Ben öyle elit ortamda değişen, evine geldiğinde bacakları açıp uzanan bir insan değilim. Neysem oyum. Bazen maalesef diyorum ama olsun. Ve insan tamamen kendisi olabilir, ben bile olduysam.

Loretta'yı ve canlarım Zompirink kardeşleri mimliyorum. Yapmazsalar küserim ha!


15 yorum:

  1. ben yapıyorum şimdik yarın bi gün de atarım inşallah.

    YanıtlaSil
  2. sorular cidden zormuş ama senin cevapları okumak keyifliydi.Beklemek başarmanın yarısı mı.İşte buna kesinlikle katılmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Geveze günümde oluşumdan kaynaklı, en hızlı yazdığım mimlerden oldu :D
    Soruların orjinalliğinden kaynaklı her soruda da baya bi kıvırttım.

    Gerçi senin de ikilemimsi bir şeylerde kaldığın yerler var, gerçi çok da değil. Ay Uska nasıl bu kadar kararlı göründün gözüme :)

    YanıtlaSil
  4. çocuklar harika olmuş, fakat bu mimleri yanıtladıktan sonra gelip benim blogumda linkini yayınlamanız gerekiyodu :D

    BURASI

    YanıtlaSil
  5. AAA tema değişmiş deyip gideyim ben güzel olmuş böyle beğendim. :D

    YanıtlaSil
  6. Ay etikette ben varım. :D
    Bitanemsin ya. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka yazılarımın etiketlerinde de varsın ki :)
      Sen de ^_^

      Sil
  7. sorularda cevaplar da çok hoş olmuş yaa.beğendimm :)

    YanıtlaSil