11 Eylül 2015

Durum bildiyorum

Ya ben niye böyle bi insanım.. Dengesizim, aklıma ne gelirse söylüyorum, bi anım diğer anımı hiçbir şekilde tutmuyor, ne diyeceğimi bazen ben bile kestiremiyorum. Yaptığım hiçbir plana sadık kalmıyorum..
Şimdi ben seneye kaldım ya hani, artık ders çalışmaya başlamam lazım di mi. Hele ki tıp istiyorsam, artık baya baya çalışmam lazım.. bunun farkına vararak seneye bıraktım zaten. yazlıkta kendime söz vermiştim, "çok güzel çalışıcam, çok tatlış bi öğrenci olucam, örnek birey olucam." NAH oldum NAH!
Yazlıktan niye döndüm biliyor musun.. evde ders çalışmak için.. peki evde ne yaptım biliyor musun? Yazlıktaymış gibi davrandım.. ve davranmaya devam ediyorum..
3 kere program denemesi yaptım. valla bak, günleri yazdım 6 ekime kadar (6'sında dershanem başlıyor), gittim her günün altına bi sürü konu yazdım.. ve daha ilk günden sadece 1 konu çalıştım, dediğim laf "neyse ya, ikinci gün sabahtan çözerim birinci günden kalanları." Hiçbir şey yapmadım ve kendime inanamıyorum.. 
Bak, bende hırs var ama hani o "pis raaaakiplerim" hırsı değil. Kendi kendimi geçme isteği, kendimi tatmin etme arzusu. Yani evet, ben bi şeyler biliyorum ama niye daha çok şey bilmiyorum? Olay tamamen bu. Geçen senemi öyle boş geçirmedim, fizik haricinde gayet de biliyordum bir şeyler. Şimdi fizik de bilmeye başladım tamam ama içimde hiç ders çalışma isteği yok. 
Ya ne yalan söyliyim, ben eğer isteyerek çalışırsam önümde kimse duramaz.. ama istemediğim zaman; dersin başından anında kalkabilirim, bırakabilirim, arkadaşlarım için okulu asabilirim, birini gördüğüm an şımarıp "sınav falan hikaye" diyebilirim, işte benim stilim'deki kavgaları daha önemli bulup fizik soru bankasını koltuğun altına itebilirim.. yapabilirim bunları, ki yaptım. 
beni tanıyanlar iyi bilir, ders çalışmaktan nefffffret ediyorum ama çalıştığım zaman da öyle gibi değil. tıp istiyorum, yani evet kocaman bi 6 yıl hep ders çalışıcam ama zaten o benim hayalim. Mesela kitap çıkarmak da benim hayalimdi, yazarken fiziksel anlamda inanılmaz yıpranıyordum ama hayalim için bunu göze almıştım. Tıp da o hesap, eşşşekler gibi çalışır okurum ama şimdi ileride hiçbir şekilde kullanmayacağım tonlarca konuyu görmek koyuyor ya.. 
Kimi zaman diyorum ki "yazıp gitse miydim?" sonra "hayırdır ya" diyorum, sen ne ara böyle korkak oldun yani. mutsuz değilim ama üstüme çökmüş bi hava var, tatil mi desem uyuşukluk mu, ondan acilen kurtulmam lazım.
Aslında kendimi iyi hissetmem için bi sürü sebebim var. Bi kere tecrübeliyim artık, adamların tarzını anladım, ne yapıp ne yapmayacağımı; vicdan azabını hangi durumlarda çekeceğimi falan gayet iyi biliyorum. Yani aslında ne yapmamam gerektiğini çok iyi biliyorum ama bildiğim şeyi uygulamıyorum. 
Sadece geceleri ders çalışabiliyorum, bütün gün evdeyim ve kitap açmıyorum.. ne bok yicem hiç bilmiyorum ama gidişatım iyi yönde değil.

12 yorum:

  1. Ah şu hayallerimizi gerçekleştirmede bu kadar gevşek olmasak değil mi..
    Yalnız değilsin , hepimiz yapmamız gereken şeyler konusunda böyle istemsiz olabiliyoruz...
    İdeallerini düşün , hayal kur ve unutma ; başarılı insanlar , diğer insanların yapmaktan keyif almadıkları şeyleri yaparlar ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gri Lady, doğru söylüyorsun ve ne güzel söylemişsin..

      Sil
  2. Ustaya silkelen ve kendine gel.. Tıp istiyorsan harekete geçmelisin, bizim doktor arkadaşımız var diye havamız olmasın mı? 😀

    YanıtlaSil
  3. silkelen biraz USKA :) çalışmaktan nefret edemezsin.. tıp kazanacaksan çalışmalısın.. hadi kazandın diyelim bitmeyecek o zaman daha çok çalışman gerekecek ;) üzgünüm ama böyle.. çalışmayı alışkanlık haline getirmelisin gerçekten istiyorsan -sadece istemek yetmiyor bu arada- çalışmayı göze almalısın.. çok sıkıcı bir yorum oldu kusura bakma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ne sıkıcısı.. gayet de en doğru şeyleri söylemişsin, haklısın, toparladım gibi zaten :)

      Sil
  4. Sen yine iyisin ben sınavı ilgilendirmeyen her konuyla muhatap oluyordum. Bir gün adnan menderes universitesi ni arastiriyim nasıl bir yer kampüs falan derken adnan menderesin hayatını, 1960 darbesini, idamlar, DP dönemini falan derken en son kendimi 1980 darbe dönemini araştırırken buldum.bildiğimiz saatleri mi harcamisim. Sonrasında gelen vicdan azabı elbette oluyor ama program yapmani asla tavsiye etmem. Az bildiğin konularda uzmanlaş, bilmediğin fikrinin olmadığı konularda fikir sahibi ol, hiç te olmuyorsa zorlama derim.diger türlü ciddi vakit kaybı yaşarsın. Bu süreç göz açıp kapayıncaya kadar geçecek. Ne olduğunu bile anlamayacaksin. Dediğim gibi yapsmadigin konularda fikir sahibi ol ama asla üzerinde uzmanlaşmak gibi değişik fikirlere kapılma. Herkes her konuyu süper biçimde bilip çözmek zorunda değil. Şimdiden yükün çok ağır. Kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim ve aman aman ben hiç girmiyim oralara zaten bilgisayarda saatlerimi harcamaya aşık bi insanım:PPpp

      Sil
  5. Yazın ders çalışmak tam bir zulüm ve işte benim stilim kavgaları hepsini gölgede bırakır!;)).Hem diğerlerinden birkaç bin adım öndesin sonuçta.. eylül ekim gibi başlasan da halledersin fikrimce,eh geleceğin doktorlarına tavsiye vermekte üstüme yoktur tabii:D -Çoğu arkadaşım tıp okuyor,1.sınıftan itibaren psikopata dönüştüler,son kararın mı?Gerçi üstün zekalarının esprileri bile farklı oluyor azizim:D-
    Ders çalışmaktan ben de neffffret ederim ama istediğin bölüme gidince paşa paşa çalışıyorsun,hatta bu sana mazoşistçe bir zevk bile veriyor:D Şimdi çalıştığın dersleri de hedefine ulaşmak için bir basamak gibi gör,elden başka bir şey gelmiyor:D Kendine iyi bak,mutlu kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl sen mutlu kal, çok çok teşekkür ederim, bi kazaniyim bakalım neler olacak :PPp

      Sil
  6. yarın çözerim hatasına düşmüşsün, bende düşmüştüm ve öyle öyle günler ilerliyor konular yerinde duruyor ve koca bir hiç.
    zorlaman lazım kendini. bugünün işini yarına bırakma. uykundan olman gerekse bile bırakma. senin kazanmanı çok istiyorum ben ve inşallah kazanacaksın da. sadece sabır ve gayret. sen yaparsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lilyim benim, inanılmaz tatlısın teşekkür ederim :)

      Sil