8 Haziran 2014

Koca Bir Okul Yılının Koca Bir Özeti

En sonunda şu lanet sene bitti, ben de rahat bi nefes aldım. O neydi öyle ya, gelmiş geçmiş en zor seneydi bence.. Sürekli bi koşuşturma, oradan oraya sürüklenme, "Ya şu işi de bi haledim de sonra konuşuruz." durumları.. Artık gına gelmişti ve son anda bitti.. Şimdi madde madde anlatmak istiyorum neler olduğunu, çok konuşuyorum biliyorum ama okursan ne mutlu.. 
-Yılın en başında hedefim ilk yazılılarımı gayet yüksek tutup diğerlerinde eşşek gibi çalışmamaktı.. Ama herkesin iyi aldığı sınavlardan pek iyi alamayınca ben de mecburen baya bi çalışmak zorunda kaldım.. Zaten dünyanın en saçma olayı herhalde benim çalışma stilim. Dizi izliyorum ya, dizimin olmadığı günler saat 9'da uykum geliyor! Hatta bazen daha erken.. Ben de sabahın 4'üne alarm kuruyorum, mesela 2 yazılı var diyelim. Akşam birini hallediyorum, sabah 4'ten 7'ye diğerini. Öneriyor muyum? Eh! Özellikle dil yazılılarında çok işe yarıyor, sözeller baya kalıyor aklınızda ama işte uyanana.. 
-İlk dönem "tıp istiyorum, ya daktır olcam ya da hiç" diyordum ama ben çok düşündüm.. Cidden baya bir düşündüm. Tıp okuyana bir sözüm yok, benim 6 senedir en büyük hayalim çocuklarla aram iyi diye çocuk doktoru olmaktı. Ama okumasından mı korktum, o hastane hallerinden mi bilmiyorum. Diş hekimliğine taktım kafayı! O kadar istiyorum ki şu an, sürekli internette diş hekimliği ile ilgili yorumları okuyorum. Haa söylemeyi unuttum. Biliyorsun, yazmayı seviyorum. Aslında ben o rezilliği seviyorum ya. Hani o parmağının havada kalmaktan sızlayışı, boynunun tutulması, ekrana bakmaktan gözlerinin yaşarması, 5 dakikada şurayı kurgularım deyip 4 saat başında oturuşun.. Bunlara aşığım işte ben! Önce cahil ben hiç araştırmadan gittim herkese "Ya ben diş hekimliği okucam, 2. sene sınava yine girip aynı üniversitede radyo tv ve sinema okucam" Gittim üniversite mezunu kuzenime anlattım hayallerimi. O da bana açıköğretimi söyledi. Yararlanışlı bi blog olsun, link vericem birazdan. Dedi ki sadece kitaplarını alırsın, sınavına girersin, bittiğinde 2 üniversite bitirmiş olursun. Hemen araştırdık beraber, radyo tv sinema yok, bi de sanırım gazetecilik de artık bu bölümün içinde. Bi Radyo ve Tv Programcılığı var, bi de Medya ve İletişim var. Benim hayalim diş hekimliği okurken aynı zamanda bi kanalda ya da radyoda bi şeyler yazıp ya da bi şeyler sunup para kazanmak, babamdan para almamak. Sanırım bana uygun olan radyo ve tv programcılığı. Ya da ben olayı anlamadım, bana yardımcı olsanız...
-Fizik dersiyle olan sorunumu bu yıl bitirdiğim için kendime öpücükler atıyorum. İlk dönemin ilk yazılısı kolaydı, herkes iyi iyi aldı, ben tırt oldum. Hırs yaptım, ikinciye baya çalıştım ama hani tam da Amerikadan halamın geldiği zamana denk geldi. O yüzden gecelemek zorunda kalmıştım ve 'sınıfta ikinci oldum!!!!!!!!!!!! dönem birincisi benden 3 puan yüksek aldı!!!' Mutluluğumu anlatmam mümkün değil. Sonra ikinci dönem başladı, biz ilk yazılıyı olduk. Benim bi arkadaş grubum var böyle deli manyak bi şeyiz, 4 kişiyiz ve hepsi beni geçti.. 50 mi ne aldım, hooop bendeki tüm güven tırt oldu. Sonra birden haber geldi, kurtarma sınavı yapılacak diye. Allaahhh dedim, gideyim de azıcık çalışayım, bu sefer öyle olmasın. Yine güzel güzel çalıştım, bu sefer de şaka gibi ama kurtarma sınavında en yüksek notu ben aldım ve sınıf birincisi oldum leleleleley! Fizik, öpüyorum aşkım, bu yaz çok eğlenicez.
-Sanırım en büyük sorunu kimyayla yaşadım. Çok ağırdı lan bu sene, feleğim şaştı anlayacağım diye. Bir de biliyorsun dershanemden atıldım dönemin ortasında, zaten derslere gitmiyordum o ayrı da ama arada bi defter falan alasım geliyordu (gelmiyordu yalan) Neyse, etütte de bu senenin konuları yoktu, seneye kayıtlıyım diye lise 1 gösteriliyordu. Boku yedim sandım da eh işte, bu sene kimyayı öğrenemedim yani, hep ezber oldu.
-Tüm yüksek beklediğim sınavlardan en az 8 puan az aldım.. Yüksek beklersem iki olsun lan! 
-Tiyatro provalarını asla unutamayacağım, hele ki en sonda aldığım tebrikleri asla asla asla! Üniversitede direkt tiyatroya katılacağım vallahi, onu bu sene askıya alıyorum maalesef.. 
-11. sınıf olmama rağmen mezuniyete gittim lalalalalaa! 12lerde bi kızın eşi yokmuş, hoca da bana rica etti. Gittim, en iyi arkadaşımı da zorla aldırttım o da gelsin diyerekten. Beraber eğlendik baya, kep giydik, aynı okuldan 2 kere mezun oluyoruz yani.. 
-Spoty, benim biricik blogger arkadaşım.. Nasıl üzgünüm anlatamam ya.. Ben bu kıza gittim söz verdim sana kitabımı yollicam diye, kitabı yollayamadım. Daha doğrusu, sayfalar falan elimde hazır basılı var ama kapak yapan yer kapanmış. E ne o öyle zımbalı kitap mı olur diye düşünüp kıza yollayamadım ya.. Cidden çok çok özür dilerim! Kapak yapıp ciltleyen bi yer bulunca hemen yolluyorum! 
-Bu sene edebiyat da çok zorladı beni. Lan o kadar eser adı vardı ki, benim etrafımda o kadar kişi yoktur ya.. Eserin adını bil, türünü bil, yazarını bil, hele bazıları ne anlatıyor onu bil! Lan bunun fiziği var kimyası var, cidden baya bi yamuldum, sağ ol edebiyat...
-Bedenden 70 aldım..... Ya beni biliyorsun, uzun boyu sporla yapmadık, gayet de genlerden ve sütten gelen bi şey. Her gören basketçi sanıyor, beklenti artıyor maalesef.. Rivörs yapacaktık, güzel yapana 100.. Bi yaptım, hoca önce 50 yazdı.. Bi de gülerek söylüyor.. Sonra ben bi daha yaptım, hoca 70 yazdı. (ağlayarak konuşmamın etkisi olabilir) Ama 100 olarak girmiş, öperim! (ama bu sene bedenden de gıcık aldım.. ilkokulda en en sevdiğim dersti ya)
-Her sınavdan önce sıraya bir şeyler yazdım. Ya kendine güven meselesi mi bilmiyorum ama bazı sınavlarda baya işe yaradı. 
-Ben bu sene sınıfım sayesinde birçok şey öğrendim. Bunlardan biri yanımdaki 3 kişiyi gerçekten çok sevdiğim oldu. Hani az olsun, öz olsun, 10 tane 5 lira zattiri zuttik falan var ya, hah, hepsi hikaye abi. Yanında saçmalayacağın, "kimseye söyleme" demeyeceğin arkadaşların olduktan sonra hayat çok güzel! 
-Sevgilimle ayrılıp barışmak ilişkimize iyi geldi vallahi. Çoook özlemişiz, onu fark ettik. İnsanın, yanında hem bu kadar rahat hem de bu kadar pimpirikli olabildiği ve "ya ona bi şey olursa, su içti mi, abo bak sağlıksız şeyler yiyor sivilce yapacak" diye krize girdiği birinin olması çok güzel bir hediye.. Bir de "kokusunu özlemek" lafını da bana yaşattığı için teşekkürler hanfendiye. 

Şu radyo tv ve medya iletişimle ilgili soruma cevap bekliyorum, cidden merak ediyorum yav.. (Ayşe e, yorumların için çoook teşekkür ederim :)) 

21 yorum:

  1. dersler hakkında aynı düşünyoruz uska,kimya ve edebiyat out :)
    ne güzel ya sen üniversiteye gidince hemen bi külübe katılıp tadını çıkartıcaksın :) özendim sana :)
    neyse diş hekimliği de tıp sayılır ya :) ben senin yerine de tıp okurum :)
    aaa bir de iki üniversite bitirme fikri harikaymış,senin için :) yaparsan valla helal olsun sana :)
    ben yazılarına her zaman yorum yazarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sen cidden canımsın ama :))

      Sil
    2. uska fark ettin mi ya da biri sana hiç dedi mi?
      senin en çok kullandığın kelimelerden biri canımsın :)

      Sil
    3. Evet ama güzel samimi bi kelime sanki ^_^

      Sil
    4. öyle öyle :) ben seviyorum :)

      Sil
  2. Medya ve iletisimi kuzenim okuyor acikogretimden diger yandan kendi okulunda baska bir bolume devam ediyor sinavlari oldukca kolaymis zorlanmadan hallediyor onun soylediklerinden anladigim kadariyla medya ve iletisim daha cok yazma kisminda.gazetecilik, reklamcilik gibi bolumlerde faydasi oluyormus umarim yardimci olabilmisimdir :) ben bu sene atlatiyorum lys derdini sana simdiden cok basarilar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim, yani radyo tv didididijey Uska falan olma için diğer bölüme akıyorum..

      Sil
  3. Umarım diş hekimliği hayaline kavuşursun. Allahım ömrümüz okumakla, sınavlarla, notlarla geçiyor ya. Çok sıkıldım yeminlen! :D
    Aşk güzel şey. Hep sevin birbirinizi. Tu tu tu maşalllah size :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yıl kadar hızlı geçen bi lise yılı olmadı benim için.
    Ay seneye biteceğine inanamıyorum, üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lorim, kesinlikle ya.. seneye sinav dersi vaar, universite meraki vaaar..

      Sil
  5. Lise edebiyatı zordur. Çok sıkıntı yaşamıştım. Yatıp kalkıp yazar ismi ezberlediğimi bilirim.
    Ayrıca lise aşırı hızlı geç,yor. Ben 9 ve 10. sınıfa dair bir şey hatırlamıyorum mesela. En net 12 var. Onun dışında yok. 11 de eh işte.
    Fizikten hep nefret etmişimdir hala da nefret ediyorum.
    İki üniversite iyi bir şey. Ben birini bitirebilirsem öpüp başıma koyacağım zaten ideal meslek yok bana. :D
    Bu yılı da bitirmişsin darısı seneye. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya cidden çok zor :(((
      Fizik çok hızlı geçiyor da geçiriyor.
      İnşallah canım teşekkür ediyorum :)))

      Sil
  6. Ön lisans programı olarak medya ve iletişim senin için daha yararlı olur evet çünkü radyo televizyon programcılığında adı üstünde program sunma düzenleme ve yönetme eğitimini alıyorsun. Sen yazı alanında eğitim almak istediğin için en uygunu medya senin için. Diş hekimliği umuyorum ki olur şahsen ben tuttuğu halde eczacılık seçenlerdenim :) Neden dersen, bir insan için üniversite hayatında yaşayacağı şeyler çok kıymetli ve o günler hiç bi zaman geri gelmiyor hayat ot gibi çalışmaktan,yaşamaktan da ibaret değil. Diş hekimliği de şehir standartlarıma takıldı zaten Ecza ve diş de benim için aynı kefedeydi. Vizyonunu ve deneyimlerini geliştirmek için mutlaka büyük şehir üniversitelerini tercih etmelisin.Yazıların için de ciddi sermaye biriktirebilirsin manevi olarak. Hakkında hayırlısını diliyorum daha fazla bilgi almak istersen tekrar yardımcı olurum önümüzdeki sene zorlu geçecek senin adına fakat bi amacın olduğunu her zaman hatırlat kendine inan çok yardımcı olacak sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ediyorum yav :) İnşallah diş olur, ben de senin gibi düşündüğüm için tıptan vazgeçtim valla. Eskişehir, İzmir ya da Ankara düşünüyorum şu an. Yaaa çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsın :)

      Sil
    2. Fiziğe çok takılma, zaten MF3 seni bağlar fiziğe ne hacet. En iyi hangi dersi yapıyorsan ona dikkat et, ummadık taş baş yarıyor :) Ankara desen puslu bir şehir senin aurana olmaz orası ya :D Eskişehir için deliriyorsun zaten ama İzmir, ımmmm nasıl desem... daha bi canlı daha bi enerjik,daha bi özgür sanki :) Sende iyi ki varsınnn, nasıl çıktı karşıma yazıların bilmiyorum ama beni de teşvik ettin yazmaya, asıl ben sana teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Ummadık taş baş yarmasın Allah aşkına ya... Hahahah belki de ama kanal radyo deyince aklıma orası ve İstanbul geliyor :) İzmir di mi ya, valla bak inşallah orası gelir :) Oooo ya çok sevindim bak şimdi :)

      Sil
  7. aaaa sen tıptan vaz mı geçtin niye ki..
    diş hekimliği okuyan bölüme habire sayıp sayıştırıyor valla.
    medya oku medya napcan radyoyu.
    fizik benim kabusumdu. kimya yine ezber mezber bir şekilde hallediyordum.
    hakkında hayırlısı uska..
    son sene aksilikler seni bulmasa bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında nedeni gözümün korkması oldu.. Bir de ne bileyim, diş hekimliğini istedim bir anda, dişlerimi seviyorum diye mi bilmem.. Fizik benim kabusumdu ama yavaş yavaş normale dönüyor.. Çooook teşekkür ederim, inşallah ya :)

      Sil
  8. Huh ben bile yoruldum okurken koca bir yılmış cidden :)
    E bu koca yılı bitirdiğine göre bi mim yaparsın artık :P
    http://lowerkorea.blogspot.com.tr/2014/06/pencere-mimi_20.html

    YanıtlaSil