17 Mart 2013

Kardeşim, hasım, can yoldaşım

Bu yazıyı internet kafelerde fink atarken yazıyorum... Kardeşimle beraber geldik, hatta kardeş demeyelim de önce ben size durumu anlatayım. Bu kardeş dediğimiz insan benim aslında kuzenim, halamın oğlu. Ama onu ben büyüttüğüm için beni hep abi olarak bildi. Öğretmeni soruyormuş mesela "Kaç kardeşin var?" diye, "Abim var adı Uska." diyormuş. O yüzden ben de onun sınıf mevcudunu hatta sınıf arkadaşlarını bile bilirim... 
Aramızda 6 yaş var ama çocuğa bu blogtan bile bahsettim, dergide yazacağımdan falan... Ailede kimse bilmiyor bir tek Kardeşim işte. Tamam hiç isim vermeyelim direk Kardeşim olsun. 
Halamın saç takıntısı yüzünden çocuk kel kalacak onu biliyorum yani. Çocuğun saçı çok çok kısa yine de berbere götürüyor "ay çok uzamış ya" diye. Yine berbere gittik beraber ama bu sefer olanlar oldu. 
Berber normalde Kardeşim'in saç modelini bilir, kısa ama uzun gibi görünen farklı bir tarz. Bir de yakışıyor kerataya, şişko bir şey olunca... Berberin kapısından girdik, neyse ki sıra beklemek yok hemen oturdu Kardeşim koltuğa. Ben de saçlarımı kestirmek istiyorum çünkü harbi papaz gibi olmuşlar. Kesilsin de AtarDamar ve Kahkaha'nın dilinden de kurtulmuş olurum diye düşündüm. Benim model belli, çok acayip kısa değil ama uzun hiç hiç değil. Normal bir tıraş işte. 
Halam berbere kaş göz işareti yapıyor, ben de gazete okuyorum ama görüyorum neler yaptığını. Zaten çocuğun saçları kısacık bir şey, berbere geldik şu kadarcık saç için. Ama adama "3e vur 3e" diyormuş! Ben de her şey bittikten ve Kardeşim'in çığlıklarından sonra olayı anladım.
Kardeşim'in acayip manyak fantezileri olduğu için, geri zekalı kesilirken gözlerini kapatmış. Ben de gazeteye daldım, lan bu çocuk bir kalktı aboo.... Adam kısacık saçın anasını ağlatmış daha da kısaltmış. Bizimki nasıl ağlıyor "herkes alay edecek benimle of abimin saçı uzun onunla etmezler ya kel oldum!!" diye nasıl çığlık atıyor. Halam avutuyor çocuğu "oğlum çok yakıştı saçmalama di mi abisi?" diye. 
İlk kez Kardeşim'in yalandan değil de gerçekten üzüldüğü için ağladığını gördüm. Lan dedim, "sen abisin beyinsiz çocuğun psikolojisi bozulacak" dedim ve ben de saçlarımdan vazgeçtim. 
Koltuğa oturdum, adama "vur abi 3e" dedim, hayatımın en kısa tıraşı oldu 13 dakikada bitti. Adam makineyle hemen bitirdi. 
Düşündüm, ben bu çocuğa "canım güzel olmuş" desem yalan söylediğimi düşünür, etrafında hiç böyle olan da yok zaten. Kardeş değil mi? Gören de çarşıdan aldık sanacak, o da küçük ama duyguları var diye benim saçlar da gitti işte. 
İki tane koca kafa berberden güle oynaya çıktık, o an Kardeşim'in bakışını öyle bir anladım ki.. O küçücük boyu ve kocaman göbeğiyle bana teşekkür ediyordu sanki. Çok mutlu oldu lan, o mutlu olunca ben de oldum. Evde alay ettik birbirimizle "lan kelimiz çıkmış ha hehehe!" diye. 
Kel mi oldum? Yok. İnsanlar isterse "iğrenç olmuş be" desin. Çok dert olacak sanki bana. Saçlarım hala yerinde ama çok daha kısa. Hem iyi yanları da var, ön tarafı falan yok, tarak derdi yok. Saçını çekmek isteseler ellerine bir şey gelmez. Hem de kardeşimi mutlu ettim, daha önemlisi var mı?

4 yorum:

  1. Saçın kökü sende nasılsa yine çıkar.
    Bu yaptığın çok güzel bir şey ama şunu söylemeden geçemeyeceğim, eminim halanın oğlu gerçekten kardeşin olsaydı bence aynı fedakarlığı yapmazdın. :) Çünkü kardeşler hele de küçükken birbirine karşı biraz acımasız oluyor. Yani benim çevremde bu hep böyle. Her anını beraber geçirince olmuyor, anlaşamıyorsun kardeşinle.

    YanıtlaSil
  2. ağlarım ama ben. Bu arada 3gen doğru değinmiş bence kendi kardeşime öyle olsa "afahghdsjsjsjshdss çok komik oldun lan" diye dalga geçebilirdim. Ki bir bağyan olarak saçlarımdan fedakarlık edemem ama aynı olay tabiki benim de çok başıma geldi. Ucundan kırıkları al derken bakıyorum kulaklarıma gelmiş saçlar filan, sonrasında 1 ay sinirli geziyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kardeş iyidir ya bende Spartacus izledikten sonra gidip kardeşimi dövüyorum çok iyi oluyor :D

    YanıtlaSil
  4. Uzun saçın uzunu gitti kısası kaldı diyelim :)

    YanıtlaSil