29 Ağustos 2013

Basketbolcular mı asosyal yoksa ben mi fazla sosyalim?

Bunu sürekli yaşamaktan gerçekten bıktım artık.. Hayatım boyunca kendimle övünen bi insan olmadım. Sanırım sadece kendimle övünmeme özelliğimle övünüyorum şu anda neyse.. Kendimi beğenmem ben pek fazla, giyinme şeklimi falan sevmem mesela. O ne öyle her dakika düğüne gider gibi giyinmek ya.. Hele bazıları evde damat adayı gibi takılıyor, benim evdeki halimi görseniz dua falan okursunuz korkudan.. Böyle nenelerimizin olur ya penyeden raprahat peygamber donu gibi, geniştir hani, onlardan giyiyorum. Üstüne de ya arkası yırtık bi tişört (kendimce hava alıyor sanıyorum) ya da lekeli lekeli bir şeyler. Niyeyse kendimi daha rahat hissediyorum o şekilde.. 


Ya da hiçbir zaman ortalıkta "ben süt gibi bi çocuğum, çiğköfte kadar güzel, mantı kadar süperim, oh suratıma kurban olsunlar." diye gezmedim. Çirkin miyim? Ya bence o kadar da kötü değilim ya.. Burnumu pek sevmiyorum, merak edenler Derya Karadaş'ın burnuna bakabilirler.. Yalan Dünya Zerrin var ya.. Kaşı gözü de bana benziyor hafiften. Annemle oturup izliyoruz, "ay yemin ederim sanki ben değil de bu kadın doğurmuş seni, çok benziyorsunuz." deyip duruyor. Kadına bayılıyorum zaten o ayrı da.. 


Giyim kuşam bitti, yüz bitti, sıra vücuda geldi.. Bi kere önden söyliyim, karnımı sıkınca baklava falan çıkmıyor ama şekerpare de çıkmıyor. Dümdüz bir karnım var yani, öyle "ayyy yazık ya susuz aç kalmış buuu" denecek kadar zayıf değilim ama "maşallah göbüşe bak" denecek kadar kilolu da değilim. Orta derece birşeyim yani. Ama boyum 192 olunca işler acayip değişiyor maalesef.

Uzun boyluların bir sürü sorunu var bence pozitif yanlarına rağmen. Mesela ben daha birinci sınıfken, çok ciddiyim birinci sınıfken, salak salak davranınca etrafımda özürlü insanlar bana "boyundan utan!!" derdi!! Lan ne salak adamlarsınız, daha birinci sınıfım, ne bekliyorsun sen, evleneyim çocuk mu yapayim ya? En büyük dezavantajlardan birisi bu işte. Eğer etrafındakilere ters bi hareket yapıyorsan "boyundan utan"mak zorundasın.. 

Bir de boy uzun olunca ki hormonların da maşallahı oluyor, yaşından büyük duruyorsun. En büyük avantajı da bu bence. Yaşlanınca daha genç gözükeceksin ama kambur değilsen, gençken de daha olgun duracaksın. Ama büyük göstermek de bi yere kadar yani. Alışveriş merkezine gitmiştik bi ara kuzenlerimle, yaş olarak en orta ben olduğum için büyükler ayrı takıldı, ben küçük kuzenlere bakıyorum. Bizim salaklardan biri ortalıkta kudurunca bana "Babası olarak neden durdurmuyorsunuz?" diye soran bile oldu. Birisi de -sağolsun- amcası zannetti beni.. Ya da arkadaşlarımla geziyorum, onlar bu sefer darbeyi indiriyor "ay yanımda babam gibi duruyorsun yaa, abicim benim.." gibi.. Öyle durmak güzel ama bir yere kadar işte.. 

Bir de herkeste değil ama ben de dezavantaj fazlalığı var sanırım. Ya ben küçükken sanırsam annemde bir hastalıktan dolayı sütü bitmiş, sağ olsunlar hem annem hem babam beni inek sütleriyle, en organiğinden sebze meyveyle falan beslemişler. O yüzden bu kadar uzun olmuşum zaten.  Birinci sınıf fotoğrafımızda mesela, en arka en köşedeyim ve resmen 4. sınıf gibi duruyorum. Yeni insanlarla tanışıyorum mesela, "basket oynuyorsun herhalde ya" diyor bana. Yok abi yok, keşke oynasam ama yok spor yaptığım yok! Yapacak zamanım mı var benim, zaten bu boyla anca bi yüzüyorum bir de kuzenlerle arada sırada basket maçı yapıyorum o da aceminin de acemisi şeklinde. Futbola beni almıyorlar çünkü insan eziyormuşum. E tabi adam bana "basketçisin" diyince beynimde lambalar yanıyor, "evet lisansım var" diyorum.. Öyle de bi manyağım.. 

Geçen yine yolda yürüyordum hızlı hızlı, bi tuvaletim gelmiş anlatamam sana, eve daha 15 dakika var hızlı yürüsem 10 dakikaya iner, koşsam.. Yok koşmiyim hava çok sıcak dedim, hızlı hızlı yürürken iki tane keko kızın yanından geçtim. Kızın biri hiç abartmıyorum aynen bunu dedi:
"Höööössstt yuuuuhhh aağğğh boya bak lan çüş!"

Tabi o bunu derken ben ondan öndeydim, durup kavga da çıkarabilirdim "sen ne diyon lan" diye ama kız diye birşey yapmadım. Yani yolda yürüyen insana bu söylenir mi abi ya, sanki bu kadar uzun olmak benim suçummuş gibi. 

Sanırsam bu boy ve büyük gösterme en çok annemin işine yaradı. Annem erken evlenmiş işte 18de falan. 19'da da ben doğmuşum herhalde. Komşuya gidiyoruz bayramlaşmaya mesela, o an komşunun evinde kendi misafiri oluyor diyelim, misafir kadın "ay oğlunu niye getirmedin" diye ciddi ciddi anneme soruyor. Komşu da oradan "oğlu yanında işte" diyor ve kadın şaşkın şaşkın bakınıyor "kardeşin gibi duruyoo" diye. Valla anneme yaradı bu uzun boylu olmam be söyliyim.

Bir de diskolara barlara girmem kolaylaşıyor, hele bazıları kimliksiz alıyorlar, gerçek 18'e kimlik soruyor bana sormadan alıyor. Bir de o özelliği güzel yani.

Yani diyeceğim şu ki allah aşkına basketbolcular arada sokağa çıkanınız vardır muhakkak ama neden bu kadar asosyalsiniz!!! Anladık antrenmanınız var sizin, ama ne olur çıkın bir kere de olsa sokağa. Formasız çıkın ama, güzel güzel giyinin böyle. Bakın, sonra basketbolsuz uzun boylu olanların başı yanıyor, beyin hücreleri vıccık vıccık oluyor, ben size burdan söyliyim..

13 yorum:

  1. O kadar abartılacak bir boy da değil halbuki ama insan görgüsüz olunca pek de önemsemiyor demek... -_-

    YanıtlaSil
  2. Kısanın da kısası olarak uzun boylulara acısam mı sevinsem mi bilemiyorum, 1.83 kız arkadaşım var boyuna uygun kimseyi bulamıyor :(

    Ama sen üzülme boyuna, soranlara saydır dur basketbol oynuyorum, hergün yüzmeye giderim, milli takıma çağırdılar gitmedim de :P

    YanıtlaSil
  3. Uydurdugum seyleri bi gorsen yeminle agzin acik kalir :Pp
    1.83 kiz da ama harbi uzunmus ya

    YanıtlaSil
  4. Kim ne derse desin bırak ya , mis gibi boyun varmış.gerçi ben sana yakından bakmaya kalksam başımı 180 derece yukarı kaldırmam gerekecek o ayrı bir konu =)

    YanıtlaSil
  5. Ya çok takma böyle şeyleri. Yani fazla beslenmiş olman senin suçun değil.
    Ayrıca zaten erkekte uzun boy o kadar da kötü değil. Asıl kız uzun olursa kötü oluyo. Bak bana sevgili bulamıyorum mübarek...
    - Nazlı :D

    YanıtlaSil
  6. *çokomell, işte şu 180 derece kaldırma işleri de beni üzüyor :((

    *Nazlı, adın Nazlı'ymış demek :) kız da 172 bence en fazla :)

    YanıtlaSil
  7. Ya ne bakıyon ki sen insanlara? Sana bakan birini gördüğünde dön ve ''Bak, bak gözün ADAM görsün!'' de. Sonra nasıl morardıklarını izle. :)
    Haa bi de benim de boyum 1.72 :) Dezavantajları çok ama iyi ki kısa değilim diyorum. :)

    YanıtlaSil
  8. *3gen, süpersin ya :)
    172, aha ideal boy!!!

    YanıtlaSil
  9. Ya biz iki kişiyiz anlamadın gitti :D Ben Beyza, üstteki mal da Nazlı :D

    YanıtlaSil
  10. erkek kardeşim acayip uzun avantajlarını da dezavantajlarını da biliyorum yakından:)

    gülümseyerek okudum.
    selamlar

    YanıtlaSil