4 Eylül 2013

Biz liseli bloggerlar, sınavı olan bloggerlar...

Uzun boylu, güzel huylu deli manyak yazımdan sonra kendimden ilk kez bahsetmiş gibi bir şey oldum. Ne yapayım, cidden o yazıyı yazarken sinirden köpürüyordum. Bak aklıma yine geldi, lan "Yuh boya baak ööğğğghhh çüüşş!" ne demek ya ne demek!! Yolun ortasında, hele de bir kız söylüyor bunu.
Neyse, aklıma geleni en hızlı şekilde yazacağım. İlk önce, en matrağından benim dershane başladı. Dershanemin geçen sene ne durumda olduğunu eski yazılarımı okuyanlar az çok bilir. O neydi öyle ya.. Sınıfta tek başıma en arka en köşede oturuyorum, bazı zekasızlar öğretmenlere ders işletmiyor sanki çok harika anlatıyorlarmış gibi bir de. Kimse benimle sohbet etmiyordu, hiç arkadaşım yoktu, bazen orada bir kitap okumaya başlayıp dershanede bitirdiğim oluyordu, o dereceydi benim için... Ancak şimdi evrime inanıyorum!!! Lan benim dershaneye nolmuş öyle. İlk önce bizim beyaz saçlı kankam müdürümüz geçen sene öğretmenlerin ders işlemediğini duymuş ve hepsini atmış dershaneden. Hepsini diyorum.. Zaten onlar da pek meraklı değillermiş buraya, anında bırakmışlar. İyi oldu benim için. Geçen sene sınıfta bulunan herkes bu sene gitmiş!!! Sadece birisi kalmış, isim vermiyim aslında twitterı falan yok, okuyamaz, Berkay. 
İşte dershane başladı 19'unda, kapıdan girdim. İlk önce müdürü gördüm, tokalaştık falan. Sonra kapıdaki abi kantinden çıktı. "Kapıdaki" abi, nasıl kantinden çıkıyor merak konusu... Geçen sene yeni yazılmıştım diye beni kapıdan içeri almayan adam, bana bi sarıldı bi sarıldı.. Kaburgalarım yerinden fırtladı, ağzıma battı..
Sonra da sınıfa girdim. Daha ilk günden geciktim bu arada. Ama sınıfa girdiğimde öğretmen falan yoktu, ve Berkay'ı gördüm... Geçen sene hiçbir samimiyetim olmayan, hatta suratımı bile zar zor hatırladığını düşündüğüm Berkay'la birbirimize öyle bir sarıldık ki.. Sanki 2232 senelik dostuz, çok mutluyuz, harikayız, o derece sarıldık. İşte geçen seneyi andık, herkesin gittiğini falan söyledi. Her ne kadar dışımdan "Yapma ya, ama ne güzle gülüyorduk." desem de içimden "Allaaaaaa yürrü be Uska, dershanenin hakimi sensin!" dedim.. 
Sonra öğretmen sınıfa girdi, ilk ders fizik, ilk ders korkulu rüya, ilk ders beni bitiren ders!!! Ama adamın bir ses tonu var, erkek halimlen söylüyorum yok böyle bir şey. Sırf o yüzden bir sürü konuyu anladım. Sonra diğer öğretmenler falan girdi, aşırı aşırı iyi ya da fizikçi kadar iyi olmasalar da hepsini de sevdim yani. 
Aslında benim gittiğim dershaneyi Adana'da kimse bilmez. Gülbahçesi de anca öyle. Çünkü biraz uyduruk maalesef.. Yani aslında pek değil ama bana öyle geliyor. O yüzden alay etmek için "hangi dershane?" diye soranlara "xxxx Koleji bebeim." diyorum, öyle de deli manyağım. Ben burada bursluluk sınavına girdim, ama hani eğlencesine maksat sınav çıkışı arkadaşlarla yemek yiyip bi güzel dolaşacağız. Sınava girdim, yaptım, verdim ve çıktım. 
Aradan 1 ay geçti, bu dershaneden ses seda yok. Ne bi "sınav açıklandı" diye mesaj, ne okula sonuçları getirme. Arkadaşlarla dışarı çıktık o tarafa, "yürüyün oluum ben yüzde yüz indirim aldım diye aramıyürler beni" dedim herkese, sonucu almaya gittik. Sonra adam bizimkilere sonuçları verdi, benimkini elinde tuttu, en sona bıraktı.
"Uskacım, dershanemizin sınavında 1. olmuşsun, bizden yüzde 100 indirim kazandın." dedi. 
O an ağzımı bantlasalar ya da o odadan atsalar daha iyiydi benim için.. Adama "buyur amca?" dedim.. Ağzıma tükürselerdi de demeyeydim, şimdi kim bilir adam hakkımda ne düşünüyor, koca müdür ya.. Annemi aradım falan, sevindi kadıncağız. Ama ben hiç beklemiyordum öyle bir şey. Aslında ben bu zamana kadar paralı eğitim diye bir şey duymadım, annemlere de ödetmedim. Övünmek istemiyorum, belki hazırlanan bloggerlar falan vardır, örnek olmak istiyorum. Oturdum çalıştım ve gittiğim özel okulu da tam burslu kazandım iki tane dershanemi de. Buradan herkese söylüyorum, maddi durumunuz iyi veya kötü olabilir, ama mutlaka bu sınavlardan iyi almaya bakın. Burslu gittiğiniz yerde hiç de filmlerdeki gibi ezik durumunuz olmayacak, gururla gideceksiniz buna emin olun. Herkes aylık taksit ödemek için sıra beklerken, siz sınıfta klimanın altında oturacaksınız. Eğer size "hahaha ezik" diyen olursa buraya yorum yapın, gelmezsem neyim o çocuğun ağzına tükürmeye. Sadece özel okulumda o yönden biraz sıkıntı çekmiştim, ama herkese ağzının payını da verdim.
Neyse, hayat dersi yeter. Ben bu sene için hangi kitapları alacağım, kim bilir kaç para bayılacağım diye düşünürken kütüphanem kitap doldu lan! 3 kuzenden, üst komşudan (tıpı kazandı maşallah) ve karşı komşudan (tıpı azıcık bir şeyle kaçırdı, maşallah) bi kitaplar geldi bana... Of of of!! Sevindim yani, güzel konu anlatan, güzel soruları olan şeyler. Gittim kendimi inek hissetmek için masa lambası aldım. Hani biraz inek ve elit durayım da motivasyonum artsın diyerekten. Arttı mı? Eeeh...
Bu arada yine blogumu okuyan lise 1 2 bloggerlar varsa kulak verin anam. Oturun inekleyin, evden çıkmayın, gezip dolaşmayın demiyorum, ölsem demem çünkü ben dötümün üstüne oturmadım ama düzenli çalışın. Nolur çalışın, ipleri ne çok sıkı tutun ne de bırakın. Konuları iyi anlayın ki sınava yakın şöyle bi bakıp geçin.. Yoksa vallaha pişman oluyorsunuz.. Ezberlemeyin, ama çok iyi anlamaya çalışın. Ve dershane falan da önermiyorum açıkçası. Ben kendim çalışarak, bloga yazarak, dötüme oturmayarak takdir aldıysam ki bizim okulun yazılıları malum, siz de alırsınız!
Sosyal mesajımı ve rehberlik ödevimi yaptıktan sonra hadi ben derse döniyim bari. Malum, sınav mınav var, yapamazsam tık tık!..

34 yorum:

  1. Uska yasit oldugumuzu bilmiyordum oncelikle bir basarilar dileyeyim. Ben bu sene bloga pek giremem zaten 1 sene söyle bir askiya mi alsam diye dusunuyorum. Sen ne yapacaksin?

    YanıtlaSil
  2. İpek, ben de onu harıl harıl düşünüyordum, ya şöyle yapalım hani blog kalsın ama yazma sıklığımızı azaltalım, frenleyelim biraz bloggerdan kendimizi ama kalalım :)
    Sana da çoook başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede ya.. Ayri kalamayiz blogdan gibi geliyor :)

      Sil
  3. Merhaba sanırım bu ilk yorumum olacak :) Ve çok şaşırdım ben de sınava hazırlanıyorum ama ikinci kez. Yani teknik olarak ikinci pratikte ilk olacak inşallah :)
    Bu arada masa lambası işi benim de aklıma yattı psikolojik olarak işe yarayabilir :)

    YanıtlaSil
  4. loverk, valla işe yaradı gibi gibi bence al sen de. :)

    Vampiring, kız ne fenasın sen :Ppp

    İpek, kesinlikle ya, canım bloguuum kanım bloguuum falan :DDdd

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Okul+dersane= :(
    Ama yapacak bişey yok çalışmaya devam !

    YanıtlaSil
  7. Gizli birisi (huu havali) kesinlikle devam..

    YanıtlaSil
  8. Ben de ödetmedim hiç dershane falan umarım ödetmem de, hadi bakalım başarılar sana da benim daha 3 senem var ya rahatım :D

    YanıtlaSil
  9. Ooo var daha ama sen yine de konulari iyi kavra Violetta :)

    YanıtlaSil
  10. Ooo var daha ama sen yine de konulari iyi kavra Violetta :)

    YanıtlaSil
  11. Kolay gelsin Uska'cığım. İşin kolay değil ama düzenli çalışınca gerçekten yapılabiliyor. Bu sistemi üniversitede keşfetmeseydim eğer sanırım şimdi doktor olmuş paraları götürmeye hazırlanıyordum. Olsun geç farketsem de hala okuyarak açığı kapatmaya çalışıyorum:DDD

    YanıtlaSil
  12. Uskacım, sevgili genç adam;
    Bu yazından sonra ayrı bir sevdim seni, hep böyle zeki çevik ve de ahlaklı kal yivrum, Allah zihin açıklığı versin beybi :*

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Nugi ablam, canim ablam ya sen yine universitede fark ettin insallah ben is yerinde fark etmem :Ppp

    Benguk, tesekkur ederim ederim O:)

    YanıtlaSil
  15. bence askıya alma.. kalsın.. sıkıldıkça yazarsı. hiç mi okulda maceran olupta bize anlatmak istemeyeceksin...

    YanıtlaSil
  16. Zaten o yuzden birakiyorum, bir de keske sadece bu blogta yazsam iyi, bikac int sitesinde yaziyorum, tiyatroyu yaziyorum, bir de kitap..

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Ben özel okula gidiyorum bizim çevremizde burslu olmayanı ezikliyorlar .d.d (böyle dalgalı gülme şekilleri çok anlamsız bir şekilde salakça ve komikimsi)

    Sen çalış ve kazan!

    Okul açılınca ineklemeye başlayacağım da bakalım ne kadar becereceğim, ilk yılları ful saldım gelecek yıllar benimdir diyorum.

    YanıtlaSil
  21. Zehra, sana da çok başarılar ^_^

    Loretta, otur anam konuları kavra, ileriki yıllarda o yılları çalış geçmişi değil :)

    YanıtlaSil
  22. Bir lise-son blogger da burdan! *-*
    Hem de Adana'da yaşıyorum öhöm.
    Hatta dershanelerimiz de yakın. Başak Dil var bilin mi? Oradayım ben de.
    Çalışacağım dersem (çalışmadı) olur o yüzden çok çalışacağım.
    Hedeflerin tutması dileğiyle. ^^

    YanıtlaSil
  23. Ohaa ciddi misin Tuğçe, sana da başarılar inşallah senin isteklerin de olur :)

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. ayyyy benim de seneye var snavim.simdiden konusu acildikca stres oluyom.cok sey istemiyorum aslinda ist uni tip yeter ya :)
    masallah sana ben de burs kazanirim ama hic %100 yapamadim ,bravo sana

    YanıtlaSil
  26. Ayşe, bencede ya İst tıp yeter anam :Ppp
    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  27. Umarım hepimizin istediği bölümler tutar, emeklerimiz boşa gitmez :)
    Tam bir ygs öğrencisi görüyorum karşımda, ne yalan söyliyim yazını okuduktan sonra kalkıp mat1 çözesim geldi o derece (çözmedi, üşendi, sadece çözesi geldi) :) başarılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nur cozeydin iyiydi ya :Ppp
      Tesekkur ederimm, insallah :)

      Sil
  28. Uska bende yeni blog yazmaya başladım blogunu takibe aldım :) Daha bu yıl Lise 1 geçtim.Arkadaş falan yok çok kötü lise :) Ben beğenmedim :(.Kütüphaneni merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 0,7 :) basarilar ya, merak etme alisirsin mutlaka bulunuyor arkadas ust siniftan da olur kendinden de

      Sil