3 Aralık 2013

Çok çok zaman önce...

Ben yine yazlıktayım, işte daha 5 6 yaşımda bi şeyim.. Kendi halimde takılıyorum falan ama yaşıtım olan diğer oğlanlardan daha farklıyım.. Çünkü adaklıyım.. 
Bizim buralarda bi şey var.. Böyle erkeğin saçını uzatıyorlar 6 yaşına kadar falan, sonra ziyarete götürüyolar seni, orda da saçını kesiyorlar.. Böyle saçını örgü yapıp duvara asıyorlar.. Ya anlatması uzun iş, nedeni de öyle ama annemler de dedem ve nenem istiyor diye uymuşlar, teee 6 yaşıma kadar upuzun bırakmışlar saçımı..
Bi de kızları daha iyi anlıyorum o zamanlar.. O ne yahu.. Mesela banyodan çıkıyorum, erkek gibi saçım olsa kurutması 15 saniye, bi de benim saç gelmiş mi götüme kadar.. Çıkıyorum banyodan, ulan kurut kurut bitmiyor.. Mesela aşağı iniyoruz saklambaç futbol falan oynicaz.. Ağzıma giriyor saçım, herkes oyun oynarken ben annemin yanına çıkıyorum "anne topla yaa" diye.. Hadi onu da geçtim, bi de toka derdi var.. Eğer yanında yoksa yandın, gerçek anlamda yandın o yaz sıcağında, saçın ensene ensene geliyor böyle.. Mesela annemle güne giderdim, ulan "hani olun vardı sibelll" derlerdi anneme ya.. Erkeğim ben erkek teyzaaa, pipim var benimm derdim ama peeeh söylediler yani..
Neyse, ben bizimkilerle anlaşmışım, havuz daha ilk kez açılcak diye hep beraber giricez.. Anlaştık bi güzel, hepimiz koştura koştura gittik havuzun kapısında nöbet tutuyoruz.. Açtı Canan abi havuzu, hepimiz aynı anda atladık, çok eğleniyoruz falan.. 
Sonra havuz dolmaya başladı.. İnsanlar nasıl artıyor ama, bi döndük arkamızı ulan bütün site havuzda.. Benim de saçım uzun ya, nasıl gıcık oluyorum insanların içinde kalmaya.. Birden arkadaşım "hadi yeaaa oyun oynayeekk" dedi, herkes el ele tutuştu, kaykay oynicaz.. Ben tam arkadaşımın elini tuttum, kayıcam.. Arkadan bi oruspu çocuğu "pişşttt kızzz" dedi.. 
Önce üstüme alınmayım, bana değildir ya dedim, inşallah değildir dedim.. Arkamı falan dönmedim çocuğa yani.. Sonra bu ben dönmeyince yine söyledi "piştttt kız naberr" diye.. Ama bana söylüyor yani, arkadaşlarım da durmuş ona bakıyor.. Gözlerim doldu, ulan diyemiyorum çocuğa seninkinden büyük pipim var benim, sen kimsin diye.. Tek dediğim şey "Sus!!" oldu maalesef.. 
Bu oruspu çocuğunu da bi görsen.. Yüzü öyle bi itici ki.. Ağlarsın görünce, bi de aşırı tipsiz.. Babamı hiç sevmez onun babası, bana neler diyor benden en az 15 yaş büyük.. 
Biz devam ettik oynamaya, sonra arkadaşım "yeaaa çok sıkcııııı hadi atlayeeek" dedi, hepimiz koştur koştur havuzdan çıktık, sırayla atlicaz.. Gösteri yapıcaz yani herkese aa benim moralim aşırı bozuk o şerefsiz yüzünden.. Duvardayız, herkes atladı, tam ben atlicam, çocuk arkadan "Senin saçın uzun, sen aslında kızsın." dedi.. Lan benim gözler doldu mu yine.. 5 yaşında çocuğa dediğin şeye bak oruspu çocuğu! Tınlamadım, arkadan gülme sesleri geliyor, yanımda kimse yok herkes havuza atlamış.. Duymayim dedim, hazırlandım, tam koşuyorum, "senin pipin yok aslında, kızsın sen, upuzun saçın var senin" dedi.. Ben durdum şöyle, beynimde şimşekler çakıyor artık.. Küçüğüm falan ama sen beni saf zannetme.. Ulan 6 yaşımdaki günlüğümde "piç berker kendi kaleme gol attım diye beni oyundan çıkardı." yazıyor yani.. Durdum hemen, "yooo benim pipim varrr" dedim çocuğa.. Zannettim ki susacak..
"Yok ki senin pipin, sen kızsın olum, yalan atıyosun, varsa gösterr" dedi.. Şimdi, herkes susmuş bizi izliyor bi kere.. Ya onu tınlamayıp, yani savaşı kaybedip havuza atlicam, ya da var ulan var al sana diye açıp göstericem.. Mantıklı olan tınlamamaktı tabi ama ben naptım.. Mantıksız olan yolu seçtim (herzamnki gibi) ve o duvarın oradan havuzun en başına gittim..
"Görürsün sen şimdi!!" dedim, ama bak herkes susmuş beni izliyor..
O an içime bi vahiy mi girdi noldu.. Birden bağırmaya başladım.. ama elim mayomun ipinde..
"KIZLAAARR GÖZÜNÜZÜ KAPATIIIINN!" dedim ve benim pipi del daşşak falan hepsi ortada..
Arkasını dönenler falan baktı, hatta tüm havuz baktı yani.. 10 saniye bi sessizlik oldu ama ölüm bekleyişi gibi.. Sonra birisi püskürdü resmen gülmedi yani, herkes gülme krizine girdi.. Sonra baktım herkes gülüyo ben de gülim dedim.. ama nasıl gülüyorum, ulan bari mayonu kaldır da gül gerizekalı.. Bi tek o bana laf atan oruspu çocuğu gülmüyor tabi.. Sonra mayomu kaldırdım, havuza atladım, bizimkilerin yanına gittim.. Arkadan o pisliğe "küçücük çocuktan lafı yedin laaan, utan laann" diyorlar tabi.. 
Sonra diğer yaz geldi, tabi bizimkiler daha küçük, herşeyi unutmuşlar, kimsenin götünden haberi yok.. Yani bana gelip de "Uska yaaa geçen yıl pipini nassıl açtın amaa" demiyor.. 
Tam eve çıkıcam, arkadaşımın halası gördü beni, bi kahkaha attı, geldi bana sarıldı.. Ben de ona sarıldım yani severim kadını.. "Hatırlıyor musun nasıl açmıştın oranı yahu, canım yaa" dedi, bastı bağrına beni.. Sonra bikaç kişi daha böyle diyerek sarıldı bana.. Dedim tamam, beni sitede "pipisini açan çocuk" olarak tanıyorlar artık..
Bu seneki yaz da ben yine geziyorum yolda tek başıma.. Yine arkadaşımın halası gördü beni, naber falan filan konuştuk öyle.. Sonra da yine sordu tee ne zamanki soruyu, "hatırlıyomusunn açmıştın ya çocukken" dedi.. Ne diyim kadına, "hihihi evet." dedim yahu..
Anladım o zaman valla.. Bazı şeyleri hiç unutmuyor şu büyükler ya..

9 yorum:

  1. Ahahhaa çok güldüm ya :D
    Ama o zamandan belliymiş senin anormal bi çocuk olacağın :D
    Teyze bak unutmamış, unutmazlar, bizim teyzeler benim hatırlamadığım şeyleri hatırlıyo benim hakkımda :D
    Bi de kıyamam ya, senle dalga geçen çocuk tam dayaklık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anormal diyilim ben yahu :(((
      Hem nasıl dayaklık pezevenk ya!!

      Sil
  2. Aaa!! Benimde saçlarım kısacıktı. Herkes erkek sanıyordu beni. Ay ne lanet günlerdi. Şimdiyse o zamana inat upuzun saçlarım var. :)

    YanıtlaSil
  3. Uska gülmekten çenem agrıdı!
    Aferim valla iyiki açmışsın yoksa susmazdı o şerefsiz :D
    Eee yaptn bir kere , napcan çekecen artık o muhabbeti her seferinde :D
    Allah seni napsın ya, alemsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lily, gülmene sevindim yahu :)
      Açmasam susmazdı ki!!!

      Sil
  4. Ayy uska zaten hastaliktan midem yaniyodu senin su yazini okuyunca gulmekten acayip yandi ya :)
    cok iyi yapmissin :)
    ders calismaktan beynim yanmisti,bu cokkkk iyi oldu,cok komik ya :)
    bundan sonra ben de birazcik seni bu hikayenle hatirlicam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun ayşe :)
      yandık ama, böyle hatırlamayın beni :(((

      Sil