8 Temmuz 2014

Yazlıktan Psikopat Notlar

Yazlığı o kadar özlemişim ki, bunu daha kapıdan girer girmez anladım.. Önce başka bi siteye gittik, daha sonra bizim yazlığa geldik.. saat iki buçuk gibiydi, "büyük ihtimal bizimkiler yatmıştır" dedim, arabada uyuklamaya başladım.. kapıdan girdim, bi baktım bi yerden hehehe hohoho gülme sesleri geliyor.. kuzenlerim de o tarafa gidince bizimkilerin -en azından bi kısmının- orada olduğunu anladım.. sonrası sarılmaca, hasret gidermece, mutlu olmaca..
bi saat falan aşağıda kaldıktan sonra yarın hasret gideririz diye düşünüp eve çıktık.. eve çıktık çıkmasına ama yattığım çekyatı görmen lazım! sağa dönüyorum, öyle bi ses çıkarıyor ki, insanlar uyanacak diye götüm uç buçuk atıyor.. sola dönüyorum, "ahanda sanki biri yataktan kalktı çekyatın sesine!!" diye krizlere giriyorum.. e dümdüz, ölü gibi zaten yatamıyorum.. anlayacağın alışmaya başlamam gerek o çekyata.. hani ses bildiğin gürültü gibi, benim için sorun yok, ben döner döner en sonunda yolumu bulurum ama evdekiler o sese uyanır.. ben var ya, yanımda davul çal yine uyanmam.. yok yani, benim doğamda öyle bi şey yok.. ölü gibi yatıyorum.. 
çekyat yüzünden ben biraz erken uyandım.. ama evdekilerin hepsi yatıyor.. ağustostan beridir de havuza falan girmemişim, canım nasıl yüzmek istiyor sana anlatamam.. bi de balkondan baktım, arkadaşlarım güle oynaya havuza gidiyor.. hemen kuzenimi uyandırayım dedim.. bi iki kulağıyla oynadım, uyanmadı hayvan.. ben de çekyatı yanına çektim, üstünde zıplamaya başladım.. bi baktım "ne oluyor ya, bu ses ne" diye uyandı.. "kalk kalk hadi havuza gidelim yav nolur" dedim, bu götünü döndü "ya öğlen gireriz yat uyu" dedi.. "bana bak, kalksana lan yüzmüyorum kaç aydır!!" diye kulağına haykırdım çocuğun ve uyandı.. ve asıl sorun şimdi başladı..
biz giyindik her şey güzel, kapıdan çıkacağız ama kapıyı geceden kilitlemişler.. anahtarı bulduk, lan sağa çeviriyoruz anahtarı kapı açılsın diye, yok, açılmıyor!! daha doğrusu anahtar dönmüyor bile.. yengem de sesimize uyandı garibim, geldi kapıyı açmaya çalıştı.. bi iki denedi, "Bozulmuş bu kapı, balkondan atlamanız lazım, dışarıdan açın" dedi.. birinci kat ya, kuzenim geçti atladı ve kapıyı bize en sonunda açtı.. 
havuza gittim, baya bi eğlendim, lan yüzmeyi çok özlemişim ben ya.. 
öğleni de bi şekilde geçirdik, akşam oldu.. sahile gitmeyi çok istiyordum bira alıp.. bi baktım herkes toplaşmış voleybol oynuyor fileden.. tabii bu spora aşık (!) , hayatını spora adamış ve hiç değişmeyen (!!!) ve asla spor salonundan kaçmayan (külliyen yalan, kaçtı) Uska da hemen oyuna katıldı.. öküzler gibi eğlendik yemin ediyorum.. gülmekten topa vurmayı unuttuğumu biliyorum yani.. 
tam sahile gidiyoruz, kapıdan çıkacağız, sevdiğimiz bi arkadaşımız "abim izin vermiyor bu saatte site dışına çıkmama" dedi.. e tabi kanca beraber olayını benimsediğimiz için sitede kalalım dedik.. ama herkes "içelim, yok hoşbeş alalım, aaa cips de olsun, lan kola alın abim gelince ağzıma hemen kolayı koyarım" deyince herkesten topladık paraları, gittik bira almaya.. yeminle adam kısa günün kârını yaptı ya, 50 lira ödedik.. 
biralar hazır, bu sefer yeni kavga "nerede içelim?" sorusu.. herkes bi yer söylemeye başladı.. önce tabi "evi boş olan var mı?" diye sorduk ama kimsenin evi boş değildi çünkü yazlığımızda herkes bi sürü akraba beraber kalıyor.. sonra bizimkiler "damda masa kurmuştuk biz, oraya çıkalım" dedi.. 
abisi izin vermeyen arkadaşımız da "ama yine aynı durum olur, abim beni sitede görmezse ağzıma sıçar" dedi.. olayı "sen şu an bizim evdesin, abin ararsa öyle dersin." şeklinde kapattık ve dama çıktık.. 
damın kapısı önceden açılmış.. yani damda sitedeki görevlilerden birisi olabilir.. biz nasıl korkuyoruz ama.. çıksak mı çıkmasak mı derken 5. katın merdiven boşluğunda biraları fondip yaparken buldum kendimi.. 3 tane birayı 3 dakikada içme rekorunu da kırdım bu arada.. 
sonrasını pek hatırlamıyorum maalesef.. kuzenimin beni dürtmesiyle uyandım, üzerimde pijamam da vardı hem.. bi baş ağrısı, bi uyanamama, "gece ne bok yedim acaba?" merakı ve "inşallah kimseyi kırmamışımdır" telaşını da hesaba katarsak güzel bi gün geçirdim.. sonra da Adana'ya döndük işte.. yazlığa pazar günü tekrar gidiyorum.. bizimkileri o kadar çok özlemişim ki, daha yiyecek bi sürü bok varmış gibi duruyor...

16 yorum:

  1. bense yazımı köyde çürütüyorum, anlatma ağlıycam...

    YanıtlaSil
  2. Allahıımm yeter artık tatil tatil diye gebericem en sonunda :D
    Yalnız ne abiymiş o da ya. Kız üç buçuk atıyo resmen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin tatile ihtiyacı varmış anladığım kadarıyla:Pp

      Sil
  3. yaa ben de havuza denize girmek istiyorum yeter, ağustos olsun artık -,-
    rezil olmuş musun bari bi yere uska geçen maceranı da hatırlıyoruz :D

    YanıtlaSil
  4. ne güzel eğlenmişsin :) imrendimmm :) Neyse az kaldı ben de gidicem tatile.

    YanıtlaSil
  5. Bu pazar mi!?!?!?!??!!?!??!?!?!?!?!??!?!?!?!?! Allam nolur bu pazar olsun nolur nolur nolurr
    -iremeeyy

    YanıtlaSil
  6. Ay benim hiç yazlık gibi bir mekanım olmadı, haliyle ne yaz arkadaşı ne yaz aşkı :D Hep özenmişimdir ya öyle şeylere.
    Pazar gelsin sen git, eğlen, gel, anlat, e biz de sana gülelim :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Lorim keşke yazlığa sen de gelsen de hep beraber eğlensek :)

      Sil
    2. Keşke be Uska :) Kim bilir belki ileride benim de yolum düşer :P

      Sil
  7. Bira mı cıks cıks asdf .
    Ohh sefan olsun ,iyi eğlenmişsin.

    YanıtlaSil
  8. Mimmlendin kiii :)
    Cevaplarsan sevinirim :)

    YanıtlaSil