24 Şubat 2013

Bir Ergenlik Klasiği: Alt Komşunun Laneti

Bugünkü planım daha ayrıydı, daha bir güzeldi ama ne oldu? Boka döndü resmen. Ben oturup tüm gün karaoke yapacaktım, puan alacaktım sonra mutlu olacaktım. Ta ki alt komşumuzun anneme beni gambazlamasına kadar...
Rihanna'yı keşfettiğimde sanırım 8.sınıfın yazıydı. Ama hani bende öyle ingilizce şarkı dinleyeyim, çok havalı olacam düşüncesi yok. Gerektiği yerde Göksel'i de Yıldız Tilbe'yi de gerektiği yerde de Jessie J ya da Rihanna dinlenir bende. Sağolsun, kardeşim daha o minnacık boyuna bakmadan Amerika'daki halamdan Rihana'nın konser cdsini istedi, bende akıllıyım ya; gerek yok halacım, internetten izler dedim ve kardeşimle açtık, izlemeye başladık.
Şimdi her şey güzel gidiyor, ben de ilk kez bu kadar şarkısını bir arada dinliyorum Rİhanna'nın. Birden kulağıma o arkadaki müziğine aşık olduğum şarkı geldi! Bilir herkes ben okunuşunu yazayım. Ram papapaaam, oh mama mama... diye gidiyor şarkı. Resmen dinledim ve şarkıya vuruldum, belki size göre güzel değildir ama ben gerçekten sevdim, hemen telefona indirdim ve konser bitince internetten sözlerini açtım ezberlemek için. Bir de bu huyum var, şarkıyı beğendiğim an sözlerini ezberleyeceğim yoksa olmaz, o şarkıya alışamaz benim kulağım. Oturdum bir güzel, dinledim birkaç kere sonra da ilk bölümünü ezberledim, karaoke yapmaya başladım.
Taktım benim kıytırık kulaklığı, oohh arkadan çalıyor bir güzel, ekranda sözleri çıkacak ben de söyleyeceğim şarkıyı. Hatta öyle bir manyadım ki kafamı sallıyorum sözler gelene kadar, geldi ve karaokemi bir güzel yapmaya başladım.
Günler geçiyor, ben her akşam diziler başlamadan 10 dakika önce bu şarkının karaokesini yapıyorum. Resmen taktım şarkıya ama nasıl... Telefonuma notlara indirdim sözleri, karaokesi ve kendisi de var müzik listemde. Sözlerini de ezberledim. Her akşam hoplaya zıplaya karaokemi sürdürüyorum. 
Tabi annemin sesi kesilmiyor
- oğlum bak sesin gidiyor gece gece
Ama yok, illaki bu şarkının boku çıkana kadar dinleyeceğim, söyleyeceğim bir de dans edeceğim. Her akşam her akşam bunu yaptım ve artık alt komşu dayanamadı... Annem asansördeyken resmen kadın annemi sıkıştırmış "Oğlunun sesi çok çıkıyor!" demiş, annem de geldi bana söyledi susmam için.
Ee ben kolay lokma mıyım? Tabiki de değilim. Susmadım, annem ve babam arkadaşlarına her gittiklerinde ben şarkı söylemeye devam ettim. Gece 11 ben hala ram papapaam diyorum, yani apartmandan bizi dilekçeyle atsalar, imza toplasalar yeri.
Annem ve babam arkadaşlarına gitmiş, benim de ödevim yok ama onlara "ödevim var, siz gidin." dedim ve gittiler yine. Şarkıma başladım, 4 kez falan söyledim ve kapı çaldı. "Lan" diyorum "Gece gece kim gelecek?" Şöyle bir kulağımı koydum kapıya, tırstım lan kimse de yok evde. Alt komşu kocasına bağırıyor
- Geliyorum Bakii susturayım ben bir şu çocuğu!
Resmen dedim, ahanda Tolga göte geldin! Yok ama nasıl bir korku başladı ben de, kesin hapse gireceğim bugün, polis de çağırdı bu, kocası da çok korkunçtu bu kadının, te allaaamm ölecem şimdi! Daha gencim, çok gencim ya, ne günahım var benim! 
Kadın kapıyı çalıp duruyor, ben de kapıya kulağımı dayadım, yüzüm götüm donuyor aynı zamanda sobalı odadan çıktım diye, kadını dinliyorum. 
- açmıyor Bakiii, dur iniyorum şimdi.
Kadının gittiğinden emin oldum, parmak uçlarımda odama kadar gittim. Bilgisayarı, telefonu kapadım, odanın lambasını söndürdüm ve kuzu kuzu oturma odasında televizyon izlemeye başladım. Tabi kadın da haklı, resmen 1 ay her gece benim lanet sesimi dinlediler, hadi onlara her gün başka şarkı söylesem iyi, ama söylemiyorum. Habire ram papapaam... 
O günden sonra bende bir göt korkusu aldı başını gitti, bu komşu beni gördüğü yerde sıkıştıracak, içindekileri ağzından sıçacak, bittim ben, inşallah babama haber gitmez, diye diye kadını resmen zombiye çevirdim laflarımla. Normalde aşağı inerken merdiven kullanan ben, sırf o kadını görmemek için asansöre binip duruyorum. Gördüğü yerde arkasındaki baltayı çıkaracak, beni parçalayacak diye.
Dershaneme gidiyorum, işte aşağı indim, apartman kapısından çıktım. Durağın oradayım, otobüs bekliyorum. Otobüsüm geldi, neyse ki otobüs boş, yani birkaç koltuk dolu. Hemen tekli koltuklardan birine oturdum, taktım kulaklığı. Evde dinletmiyorlar, burada dinleyeyim dedim, ram papapaamı da açtım. Tam o anda otobüse alt komşu bindi!!!
"Otobüste kavga edecek hali yok canım, bakim aaa çantası da minnacık bir bok sığmaz buna, balta yoktur ki korkma Tolga ihihi." diye düşünüyorum, bir yandan da beni görmesin diye eğildim. Ama beni gördü.. Ayağa kalkacak, bana bir şeyler soracak diye bekliyorum ama kalkmadı.
Gözlerini bana dikti birkaç saniye, sonra da önüne döndü. Ama o bakışın neler anlattığını bir ben bir de alt komşu biliyor bence. 

2 yorum:

  1. Ahh bu alt komsular :) bizimki de dün koskaca adam blok flüt çalıyordu :D blok flutte insan kulağını bozarmış dedim şimdi kulagım bozulacak tvnin sesini filan açtım işte :D

    YanıtlaSil